Microsoft'tan beklenmedik Linux mesajları!

Microsoft'un en tepesinden gelen Linux açıklaması, duymayı beklediğiniz açıklamadan çok farklı!

Microsoft, Linux'u seviyor!

Microsoft'un Linux'a olan aşkı pek dile getirilen bir durum değildir. Fakat Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın San Francisco'da gerçekleştirilen etkinlikte en çok üzerinde durduğu nokta, iki isim arasındaki birliktelikti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen etkinlikte konuşan Nadella, Microsoft'un Azure cloud sisteminin yüzde 20'lik kısmının Linux kullanıcıları tarafından kullanıldığını ve kendilerine her daim en iyi hizmeti vermek için uğraştıklarına değindi. Firmanın Linux'a olan bağlılığını bir anlamda göstermek isteyen Nadella, yeni CoreOS'u tanıtarak, Linux'un Azure üzerindeki beşinci resmi desteğe sahip uygulamasını gündeme getirmiş oldu.

Red Hat Enterprise Linux'un Microsoft cloud üzerinde çalışıp çalışmayacağı sorusuna da "Red Hat ile çalışmaktan heyecan duyarız fakat an itibariyle herhangi bir projemiz yok." cevabını vererek iki isim arasındaki yakınlığı bir derece daha arttırmış oldu. Tüm bunlarla da kalmayan Nadella, Microsoft'un cloud üzerinde hemen her türlü açık koda sahip yazılıma olumlu baktığını da ekledi. Bu duruma bir örnek vermek içinse Hadoop satıcısı olan Cloudera ile yaptıkları yeni anlaşmayı gündeme getirdi.

Gerçekleştirilen etkinlikte Azure'nin rakibi olan diğer hiçbir cloud sunucudan bahsedilmezken, en çok üzerinde durulan konu, Azure'nin sadece Windows servisleri için kullanılmak amacı ile üretilmediği oldu.

Okuyucu Yorumları