Microsoft Edge, Google Chrome'dan veri çalmakla suçlanıyor

Bazı kullanıcıların bildirdiğine göre Microsoft Edge, kullanıcının izni olmadan Google Chrome'dan bazı verileri otomatik olarak içe aktarıyor.

Microsoft Edge, Chrome'dan veri çalmakla suçlanıyor

Microsoft'un Chromium tabanlı web tarayıcısı Microsoft Edge, ciddi bir suçlama ile karşı karşıya. Bazı kullanıcılar, tarayıcının açık sekmeleri ve diğer bilgileri izinsiz olarak Chrome'dan çektiğini iddia ediyor.

Microsoft'un tarayıcısında, açık sekmeler, geçmiş, sık kullanılanlar gibi verileri otomatik olarak taşımak için kullanabilecek bir geçiş olanağı bulunuyor. İlk kurulum sırasında Edge, kullanıcılardan diğer tarayıcılarla senkronize olmasına izin vermelerini isteyerek Chrome veya Firefox'tan sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilmelerini sağlıyor. Ancak iddiaya göre özellik devre dışı olmasına rağmen, bir Windows güncellemesi yükledikten sonra tarayıcı, Google Chrome'dan tarama verilerini otomatik olarak içe aktarıyor.

Araştırmacılar, dikkatli bir inceleme ve analiz sonucunda Microsoft Edge'in bu veri çıkarma işlemini gerçekleştirmek için "Web Browser Redirector" olarak bilinen belirli bir yazılım bileşenini kullandığını tespit etti. Görünüşe göre Redirector, Google Chrome bileşenlerine yapılan tarayıcı isteklerini bu bileşenlerin Microsoft Edge sürümlerine yönlendiriyor. Bu tekniği kullanarak Microsoft Edge'in, farklı tarayıcılar arasında veri paylaşımını önlemek için hedef tarayıcı tarafından uygulanan güvenlik önlemlerini atlayabildiği öne sürülüyor. Sonuç olarak, kullanıcının bilgisi veya açık izni olmadan hassas kullanıcı bilgilerine erişerek bunları alıyor.

Microsoft'tan durumla ilgili bir açıklama gelmediği için, bunun bir hata olup olmadığı henüz belli değil. Ancak Eğer bunun doğru olduğu kanıtlanırsa, Microsoft kullanıcı gizlilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle zor günler yaşayabilir.