Microsoft Edge, yapay zekayla tüm videoları başka dillere çevirebilecek

Bilmediğiniz yabancı dilde bir video seyrederken, onun için hazırlanmış özel bir alt yazı yoksa videoyu anlamanız çok zordur. Ama Microsoft şimdi Edge tarayıcısı üzerinde yapay zekayla çeviri imkanı sunmaya başlıyor.

Edge, yapay zekayla tüm videoları başka dillere çevirebilecek

YouTube üzerinde video seyrederken, YouTube'un yapay zekası alt yazı dosyası olmayan videoları da sesten-metine çeviri yöntemiyle yazıya dökebiliyor. Bu her zaman çok başarılı bir çeviri olmasa da bilmediğimiz yabancı dillerdeki videoların içeriklerini anlamamıza destek oluyor.

Microsoft şimdi buna benzer bir özelliği, tüm Edge tarayıcısını kapsayacak şekilde hayata geçirecek. Böylece Edge üzerinden seyrettiğiniz her videoyu çevirmek mümkün olacak.

Microsoft henüz bu girişimi hakkında resmi bir açıklama yapmış değil ancak şirket içinden alınan habere göre bu yetenek sayesinde, uyumlu herhangi bir videoyu seçtiğiniz mevcut dile çevirebileceksiniz ve bu çeviriyi isterseniz sesli dinleyebileceksiniz, isterseniz alt yazı olarak okuyabileceksiniz.

Microsoft'un yakında bu özelliği test kullanıcılarına göndermesi bekleniyor. O aşamadan sonra şirketin geliştirdiği yapay zekanın ne ölçüde başarılı olduğunu hep beraber göreceğiz. Ancak, bu yeni yeteneğin arkasında, Microsoft'un büyük yatırım yaptığı OpenAI olduğunu tahmin edebilirsiniz, ki bu da OpenAI'ye "açık kaynaklı" yapay zeka geliştirmesi için 100 milyon dolar yatırmış olan Elon Musk'ı çileden çıkarabilir. Zira Musk, OpenAI'nin kendini Microsoft'a teslim etmiş olması nedeniyle dev bir dava açmış durumda. Eğer davayı Elon Musk kazanırsa, Microsoft OpenAI üzerinden edindiği tüm yapay zeka yeteneklerini geri çekmek zorunda da bırakılabilir.