Microsoft, Linux için SQL Server'ı duyurdu

Microsoft, Linux topluluğu ile arasını geliştirmeye devam ediyor!

Linux için SQL Server gelişiyor!

Bu yılın daha önceki dönemlerinde Microsoft, SQL Server 2016'yı Linux için sunacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz gün ise Microsoft, Linux Foundation'a resmi bir şekilde bir platin üye olarak katılmış durumda ve artık firma, topluluk ile ilişkilerini daha da geliştirmek istiyor gibi gözüküyor. Bu amaçla da Linux üzerinde SQL Server'ın ilk açık tanıtımını duyurdu. Windows tarafından yayımlanan bu ön izleme, performans geliştirmeleri ve araçların güncellenmiş sürümlerini sunmakta.

SQL Server'ın yayımlanması ile beraber geliştiriciler Linux, Windows, Docker veya Docker kullanarak Mac üzerinde uygulamalar geliştirip diğer üç platforma dağıtabiliyorlar. Ayrıca Microsoft, SQL Server'ı yüklemeyi ve başlamayı kolaylaştırmakta. Red Hat Enterprise Linux ve Ubuntu Linux kullanıcıları doğal yüklemeleri kolaylıkla bulabilirken, SUSE Linux Enterprise Server için paketler de yakın bir zaman içerisinde sunulacaklar.

Ayrıca Microsoft, Linux için SQL Server'da "devasa" performans gelişimleri sözü vermiş durumda.

Linux üzerinde araçların kullanımı hakkında ise Microsoft, Visual Studio Code için yeni SQL Server eklentilerinin yanı sıra bazı SQL Server araçlarının güncellenmiş sürümlerini sunmuş durumda. Geliştiriciler Azure SQL Veri Tabanını ve Azure SQL DW'yi de kullanabilmekteler. Ayrıca firma, Linux üzerinde SQL Server için doğal komut satırları da sunmuş durumda.

Microsoft, bir sonraki sürümde daha fazla geliştirmenin sözünü vermiş olsa da, bu geliştirmeler hakkında henüz bir bilgi vermiş değil...

Okuyucu Yorumları