Microsoft, şimdi de Xbox'a yapay zeka sohbet robotu getiriyor

Hemen her ürününe Copilot yapay zeka aracını ekleyen Microsoft, şimdi de Xbox konsollarına özel olacak bir yapay zeka sohbet robotu üzerinde çalışıyor.

Microsoft, şimdi de Xbox'a yapay zeka sohbet robotu getiriyor

Microsoft’un yapay zeka çalışmaları bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Copilot AI sohbet robotu, ürün ve hizmetlerinin neredeyse her noktasına yerleştirildi. Bu yaygın kullanımının yeni bir örneğinde şirket, Güvenlik için Copilot hizmetini bu hafta tüm Azure müşterilerine sundu.

Şirketin bu yapay zeka patlaması Xbox oyun bölümünde geçtiğimiz yıl çok büyük bir varlığa sahip değildi, ancak yakında bu durum değişebilir. Verge, bir Microsoft sözcüsüyle yaptığı görüşmede şirketin “Xbox Destek Sanal Aracı” için bir prototip üzerinde çalıştığını doğruladı. Temel olarak bu araç, “mevcut Xbox Destek sayfalarındaki bilgilere” dayanarak kullanıcılardan gelen “Xbox Desteği konularındaki sesli veya yazılı olan sorguları” yanıtlayacak animasyonlu bir yapay zeka sohbet robotu.

Bu yeni animasyonlu Xbox AI sohbet robotu, 1990’ların sonlarında kullanıcıların Office programlarında yardıma ihtiyacı olduğunu hissettiğinde ortaya çıkan, o sıralarda sinir bozucu olabilen ancak artık sevgiyle anılan dijital asistan Clippy’ye çok benziyor. Hatta The Verge, Xbox sohbet robotunun mevcut sürümünün kullanıcılarına “Bugün size nasıl yardımcı olabilirim?” sorusunu bile sorduğunu belirtiyor.

Microsoft’un Xbox destek belgelerine göre, sohbet robotunun yalnızca kullanıcılardan gelen soruları yanıtlamakla kalmayacağı, gerekirse oyunların iade işlemlerini bile yapabileceği bildiriliyor. Yeni haberde şirketin, sohbet robotuna Minecraft Realms oyun sunucusu barındırma hizmeti hakkında sorular soran kişilerle sohbet robotunu şirket içinde test ettiği belirtiliyor.

Haber, bu yeni Xbox sohbet robotunun ne zaman genel kullanıma sunulabileceği hakkında bir bilgi vermiyor. Ancak kullanımın genişletilmesi durumunda Xbox Insider üyelerinin muhtemelen bunu ilk olarak deneyecek kişiler olacakları tahmin edilebilir.