Microsoft'un 9 yaşındaki dahisi...

9 yaşındaki bir çocuğu parkta görmeyi beklerdik ama bu ufaklık, Microsoft tarihine geçti bile...

Sadece 9 yaşında; ama...

Microsoft, Windows 8 için farklı farklı reklam kampanyaları yapmış ve her seferinde sistemin ne kadar rahat kullanıldığını ön plana çıkarmaya çalışmıştı. İşte bunlardan bir tanesi de küçük yaştaki bir çocuğun bile Windows 8'i kolaylıkla kullanabildiğini gösteren ilginç videoydu.

Nitekim 9 yaşındaki bu ufaklık, başta Hindistan'da olmak üzere, tüm dünyaya nasıl Windows 8 kullanılacağını göstermekle yetinmemiş durumda. "The Times of India"dan yayınlanan bir rapora göre, dördüncü sınıfa giden Pranav Kalyan isimli çocuk, Microsoft'un "Certified Technology Specialist" testini geçmiş bulunuyor. Sınav sonucundaysa Microsoft'un sertifikalı teknik uzmanı olmayı başaran Kalyan, aynı zamanda bu unvana sahip en ufak yaştaki çalışan da olmayı başardı. Kendisinden önce Duabi'li 12 yaşındaki bir çocuk bu unvanı elinde bulunduruyordu.

İlk olarak iki yaşında bilgisayarlarla çalışmaya başlayan Kalyan, altı yaşına geldiğinde bilgisayar üzerinde bazı programları yazmaya çoktan başlamıştı. Aynı zamanda farklı problemleri, "calculus" ve "integral calculus" kullanarak da çözebiliyor olması, ailesinin de dikkatinden kaçmamış. Girdirdiği sınav için toplam 18 ay, günde sekiz saat çalıştığını dile getiren Pranav, ileride bilim adamı olmanın hayali ile yaşadığını söyledi.

Okuyucu Yorumları