Microsoft, Windows 8.1'in fiyatını kırptı!

Microsoft, cihaz üreticilerine sattığı Windows 8.1'in fiyatını düşürüyor. Peki bu ne anlama geliyor?

Windows'a dev indirim!

Microsoft, iddialara göre OEM'lere sağladığı Windows 8.1'in fiyatını, 250 doların altındaki cihazların gelişimini desteklemek için düşürdü. Yazılım devi, bugüne kadar lisans başına 50 dolar alıyordu, ancak şimdi sadece 15 dolar talep ediyor.

Bu fiyat indirimi, Microsoft'a birkaç alanda yardımcı olacak. Öncelikle OEM'ler, ürünleri için daha çok para harcayabilecek ve tüketiciye yönelik ürünlerin fiyatlarını düşük tutabilecekler. Bunun yanında indirim, daha fazla Windows 8.1 lisansının kullanıcılara ulaşmasına, Microsoft'un pazar payını daha hızlı büyütmesine yardım edecek. Son olarak Windows, düşük fiyatlarıyla giriş seviyesi cihazları ele geçiren Chrome OS ile rekabet edebilecek.

Fiyat indirimi, Microsoft'un tablet alanındaki varlığını güçlendirmesinde de önemli rol oynayacak. Microsoft, geçtiğimiz günlerde Windows Phone platformunun büyümesinde uygun fiyatlı telefonların önemli rol oynadığını göstermişti. İndirimin bir başka faydası, OEM'lerin Windows RT yerine Windows 8.1 cihazlarını sunmayı kolaylaştırması olabilir.

Okuyucu Yorumları