Microsoft'an Linux'a beklenmedik sürpriz!

Microsoft, Linux vakfına katılarak herkesi şaşırttı!

Microsoft'tan şaşırtan hamle!

Lisanslama ve münhasırlıkta rakip tanımayan bir güç olan Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı. Evet, yanlış okumadınız ve hayır, bu bir şaka değil.

Firmanın New York'taki Connect konferansında, Bill Gates'in inşa ettiği evde, şirket Linux Vakfı'na platin üye olarak katılacağını açıkladı. Kâr amacı gütmeyen kuruluşun üç seviyeli üyelik sistemi var ve platin üyelik en yüksek üyelik seviyesi. Bir platin üye olarak Microsoft, açık kaynak kodlu bir çok farklı projeye her yıl 500,000$ para bağışlayacak.

Bu açıklama hem Microsoft için hem de açık kaynak toplulukları için önemli bir gelişme, ama Microsoft'un Linux'a olan tavrının değiştiğini belli bir zamandan beri görebiliyorduk. Şirket, zamanla eski düşmanına yakınlaştı ve düşmanlığını arkadaşlığa dönüştürdü.

Microsoft iyi niyetini Linuxcon'a sponsor olarak gösterdi ve iki şirket arasındaki ilişkiye bir resmiyet kazandırarak Linux Vakfı'na katılması eski yaraları kapatma konusunda büyük adımlar oldu.

Bu eski yaralar ne olabilir diye sorabilirsiniz. Eski Microsoft CEO'su Steve Ballmer kariyeri boyunca anti-Linux tavırlar sergiledi. 2001'de yapılan bir röportajda Ballmer hem Linux'u hem de açık kaynak kodu hareketini kınadı.

"Linux dokunduğu her şeye bulaşan entelektüel bir kanser olmaktan ibaret." Ballmer'in ünlü sözleriydi. Röportajın devamında açık kaynak yazılımın diğer tüm yazılım türlerini mahvettiğini söylemişti. Artık Microsoft'un yarım milyon dolar çek bağışlamasına Linux'un niye bu kadar şaşırdığını anlamışsınızdır.

Okuyucu Yorumları