Microsoft'un kullanmaktan vazgeçtiği Windows XP logoları yayınlandı

Microsoft'un 2000'li yılların başında Windows XP için tasarlattığı ama kullanmaktan vazgeçtiği çok sayıda logo ortaya çıktı.

Windows XP'nin logosu böyle olabilirdi

Günümüzde herkes Windows XP’nin artık ikon haline gelmiş olan logosunu biliyor. Ancak Microsoft bu logoya karar vermiş olmasaydı, XP’yi çok farklı bir logo ile hatırlıyor olabilirdik.

2001 yılında Windows XP, 3 boyutlu gibi görünen bir logo ile ortaya çıkmıştı. Tasarım ajansı Frog Design’a göreyse, ilk başta istenen bu tarz bir logo değildi. Firmanın direktörü Casey Potter, Microsoft’un başlangıçta farklı perspektifli bir logo istediğini söylüyor.

Potter, bu istek üzerine Microsoft’a 50 farklı logo alternatifi sunduklarını açıkladı ve bu alternatifleri paylaştı. Bunlar arasında basit tasarımlardan iddialı ve radikal değişikliklere kadar birçok seçenek bulunuyor. Tasarımların bazılarını aşağıda görebilirsiniz.

Logolarda XP yerine 2002 tarihinin bulunduğu da dikkat çekici bir detay. Bunun nedeni kesin olarak bilinmese de, Microsoft'un XP için düşündüğü isimlerden birinin Windows 2002 olabileceği düşünülüyor.