Mozilla'da ilk günden istifa çağrısı!

Firefox'un mimarı Mozilla'nın yeni CEO'su, tarihin en hızlı istifa eden CEO'su olabilir!

İlk günden istifa çağrısı!

Geçtiğimiz haftanın son günlerinde, Firefox'un mimarı Mozilla, yeni bir CEO atadığını tüm dünyaya beyan etmişti. Bugün hemen herkesin kullandığı Java Script'i yazan ve aynı zamanda uzun yıllarını Mozilla'ya veren Brendan Eich, artık patron koltuğuna sahip. Peki, bu durumdan herkes mutlu mu?

Öyle görünüyor ki değil; hatta kendisi belki de teknoloji dünyasında en hızlı istifaya çağrılan başkan bile olabilir. Evet, doğru duydunuz. Kendisinin Kaliforniya'da yapılan ve eşcinsel evliliğe karşı gelen Proposition 8 kampanyasına para yardımı yaptığı ve insan haklarına karşı aldığı tutum yüzünden, Mozilla'da her düzeyden görevli, Eich'i istifaya davet etti.

Eich'in atandığı dakika başlayan olaylarsa, her geçen gün biraz daha büyüyor. Hatta an itibariyle o kadar büyümüş durumda ki Mozilla Vakfı'nın çalışanları bile Eich'i istifaya çağırıyorlar. Yapılan açıklamalara göre, Mozilla'nın Open Badges projesinin başında bulunan Chris McAvoy atamaya karşı şu şekilde bir tweet attı; "Mozilla'yı çok seviyorum ama aldığı karardan dolayı hayal kırıklığına uğradım." Kendisinin attığı bir sonraki Tweet ise daha gerçekçi; "Ben bir Mozilla çalışanıyım ve Brendan Eich'in CEO'luktan istifa etmesini istiyorum".

Bu tweet haricindeyse birçok farklı istifa çağrısı yapılan Eich, ataması yapılır yapılmaz kendi bloguna, "Her türlü insan ilişkisini beslemek için, LGBT insanlarının hepsini, her bir bireyini Mozilla'ya davet ediyorum." dedi ve LGBT birlikleri ve kuruluşları ile dostane şekilde, birbirinden farklı planlar hazırlamak üzere olduklarını dile getirdi.

Okuyucu Yorumları