Mozilla'dan tam donanımlı web oyunları!

Mozilla'nın hazırladığı bu paketteki 8 "tam" oyunu, sadece tarayıcınızı kullanarak oynayabilirsiniz!

Flash değil; gerçek oyunlar!

Mozilla'nın Humble ile ortak çalışarak oraya çıkardığı Humble Bundle'ın içindeki 8 tam donanımlı oyunu web tarayıcınızda oynayabileceğiniz biliyor muydunuz?

WebGL ve asm.js web teknolojilerini kullanan oyunları oynayabilmek için Steam'e veya herhangi bir eklentiye ihtiyacınız yok. Firefox veya Chrome'un en son sürümlerinden bir tanesine sahipseniz, Humble sayfasındaki Play düğmesine basmanız yeterli. Firefox kullanıcıları, Firefox'un başlangıç sayfasına giderek teknoloji demosuna bile bakabiliyorlar. Oyunların kaldığınız yeri buluta kaydetmesi, son derece iyi bir yetenek olarak karşınıza çıkıyor.

Humble'ın tek "saçma" denebilecek yanı, hangi oyunların dosyalarını indirdiğinizi görememeniz. Paketteki oyunlar aşağı yukarı 300MB olduklarından, bu pakette muhtemelen sorun yaşamayacaksınız. Ancak ileride indirilen içerikleri kaldırmaya yönelik bir işlev sunulması şart gibi görünüyor.

Humble, elbette ilk tam donanımlı web tarayıcısı oyunu değil (burada Flash oyunlarından bahsetmediğimizi vurgulayalım). Örneğin Chrome'un Native Client teknolojisi, Bastion'ı ve tam donanımlı bir FPS olan Ballistic'i çalıştırmanıza izin veriyor.

Humble Bundle'a buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları