Nedir bu Google Now dedikleri

Android 4.1 ile gelen "Google Now" tam olarak nedir, ne işe yarar? Siri ile aynı mı, değil mi?

Nedir bu Google Now dedikleri

Android 4.1 ile gelen Google Now, sesli aramalarda harikalar yaratabilse de bazı temel işlevlerde aksayabiliyor. Google Now ile Siri'nin ile eş işlevlere sahip olduğunu söylemek güç. Peki Jelly Bean'in en önemli işlevlerinden olan Google Now, tam olarak ne işe yarıyor ve ne yapıyor?

Google Now, Siri'ye rakip mi?

Google Now, sesli arama ile çalışıyor ancak söylediklerinizi yazarak aynı sonuçları elde etmeniz de mümkün. Google Now, yerel sonuçlar sunabildiği gibi, randevularınızı ayarlayabiliyor ve arkadaşlarınıza sesinizle metin mesajı göndermenize izin veriyor. Google Now'un birçok orijinal özelliğe sahip olduğunu söylemeliyiz.

Google Now'u nasıl kullanabilirsiniz?

Google Now şu an Android 4.1 için sunuluyor. Android 4.1 ise resmi olarak şimdilik sadece iki cihazda var: Samsung Galaxy Nexus ve Nexus 7 tablet. Bazı cihazlar root'lanarak özel ROM'lar yoluyla Android 4.1'e yükseltilebiliyorlar.

Google Now başka ne yapıyor?

Google Now başka ne yapıyor?

Google Now başka ne yapıyor?

"How long is Will Arnett?", "How hot is the sun?", "What is Facebook stock trading at today?" gibi sorularınıza başarıyla cevap verebiliyor. Ancak Türkçe sorularınıza cevap almanız şimdilik mümkün değil.

Peki Google Now neleri yapamıyor?

Siri'de olduğu gibi Google Now söylediğiniz kelimeleri anladıkça her şey size inanılmaz geliyor. Ancak zaman zaman en temel kelimeleri bile yanlış anlaması onu aptal durumuna düşürebiliyor.

"Kartlar" nedir?

Google Now'u kullandıkça ve dolaştıkça hizmet, size aramalarınızla daha ilgili sonuçlar gösteriyor. Google'ın Google Web Geçmişinizi tutmasına izin verdiyseniz, tuttuğunuz takım, son hisse verileri ve diğer içerikleri görmeye başlıyorsunuz.

Google Now'u elde edebilecek miyim?

Telefonunuz Android 4.1 güncellemesi alacaksa veya yeni bir Android 4.1 cihazı satın aldığınızda Google Now'a erişiminiz olacak.

Ancak Google, Google Now'dakine benzer içerik kartları sunan arama sonuçlarını web sitesinde hizmete açmaya başladı. Dolayısıyla belki de bu özellikleri öncelikle web tarayıcımızda, daha sonra telefonumuzda göreceğiz.

Okuyucu Yorumları