Netflix Şifremi Unuttum Nasıl Öğrenebilirim? Unutulan Netflix Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Netflix şifremi unuttum, nasıl öğrenebilirim, şifremi nasıl değiştirebilirim soruları zaman zaman Netflix abonelerinin internette yanıt aradığı sorular arasında. Bu makalede şifrenizi nasıl hatırlayacağınız veya sıfırlayacağınızı anlatıyoruz...

Netflix Şifremi Unuttum Nasıl Öğrenebilirim? Unutulan Netflix Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Netflix şifrenizi mi unuttunuz? Bu durum günlük hayatta çok fazla şifre kullanıldığı için zaman zaman yaşanan, sinir bozucu ancak yaygın bir durum. Aşağıdaki adımlarda unutulan Netflix şifresi nasıl değiştirilir sorusunun yanıtını bulabilirsiniz... (Bu makalenin ardından Instagram hesap dondurma işlemleri başlıklı yazıya da bakabilirsiniz)

Netflix şifrenizi değiştirme adımlarına geçmeden önce mevcut şifrenizi hatırlamayı denemelisiniz. Bir an için unutulan şifreler denemeye biraz ara verdikten sonra hatırlanabiliyor. Netflix şifrenizi seçerken aklınızda belirli bir tema olup olmadığını da hatırlamaya çalışabilirsiniz. En sevdiğiniz programın adından bir şifre kullanmış olabilir misiniz? Netflix şifrenizi başka biriyle paylaştıysanız, şifreyi değiştirip değiştirmediklerini de sorabilirsiniz.

Eğer hala Netflix şifresini hatırlamıyorsanız, şifre değiştirme işlemlerine geçebilirsiniz.

NETFLİX ŞİFRE SIFIRLAMA NASIL YAPILIR?

Netflix şifremi unuttum dediğiniz anda Netflix şifresini kolayca sıfırlayabilirsiniz. Yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız Netflix'in Oturum Açma Yardım Sayfasına gidebilirsiniz.

1. YÖNTEM E-POSTA İLE NETFLİX ŞİFRE DEĞİŞTİRME

unutulan netflix şifresi nasıl değiştirilir
  • Bu ( https://www.netflix.com/tr/loginhelp) linke tıklayınca açılan ekranda hesabınızın bağlı olduğu e-posta adresini girin ve 'Bana E-posta Gönder'e basın.

  • Birkaç dakika içinde Netflix'te otomatik olarak oturum açabileceğiniz bağlantı içeren e-posta mailinize ulaşacaktır.

  • Oturum açtıktan sonra yeni bir parola oluşturmanız istenir. Ancak yeni parolanızın eski parolanızla aynı olmasına izin verilmez. Bu kez hatırlayabileceğiniz bir şifreyi verin

  • Netflix yardım merkezinden gelen e-postadaki bağlantının geçerliliği 24 saattir. Bu nedenle süreyi kaçırırsanız aynı işlemi tekrarlamanız gerekir.

  • Eğer mail gelmiyorsa spam mailler ya da istenmeyen olarak işaretlenmiş mailler arasına bakılabilir. Çünkü e-posta filtlerine takılmış olabilir.

  • Eğer mail gelmiyorsa yine e-posta sağlayıcısında gecikme olabilir. Netflix bu konuda 5 saat beklemeyi ve mail kutusunu yeniden kontrol etmeyi öneriyor.

  • Eğer size gelen bağlantı linki çalışmıyorsa tüm Netflix parola sıfırlama e-postalarını silin. E-postaları sildikten sonra netflix.com/clearcookies adresine gidin. Bu işlem ile oturumunuz kapatılır ve ana sayfaya geri dönersiniz. Ve üstteki adımları yenileyip tekrar şifre değiştirme bağlantısı isteyin.


2. YÖNTEM SMS İLE NETFLİX ŞİFRE DEĞİŞTİRME

unutulan netflix şifresi nasıl sıfırlanır
  • 2. yöntem olarak dilerseniz şifrenizi SMS yoluyla da sıfırlayabilirsiniz.

  • Bu yöntemle hesabınıza telefon numaranızı eklediyseniz kısa mesaj ile sıfırlayabilirsiniz.

  • Hesabınızla ilişkili telefon numarasını girin ve şifrenizi sıfırlamanıza izin veren bir kod alacaksınız.

  • Ancak Netflix hesabınıza bağlı bir telefon numaranız yoksa bu yöntem çalışmaz.

3. YÖNTEM TELEFON VE E-MAİL UNUTULDUYSA

unutulan netflix şifresi nasıl değiştirilir

3. yöntem eğer Netflix'e abone olurken kullandığınız mail adresiniz veya telefon numarasını hatırlamadığınız zamanlarda geçerli olur. Açılan panelde bu seçeneği tıklayın. Bu adımda hesaptaki adınız, soyadınızı ve kredi kartı/banka kartı numaranızı girmeniz istenir.