Şifre paylaşımının kısıtlanması Netflix'i kötü vurdu; ama ufukta bir geri dönüş görünmüyor

Netflix, şifre paylaşma yasağından sonra insanların aboneliklerini iptal etmelerine şaşırmadığını, geri döneceklerini bildiğini söylüyor. Yani ufukta bir U dönüşü görünmüyor.

Şifre paylaşımının kısıtlanması, Netflix'i kötü vurdu

Netflix'in şifre paylaşımı kısıtlaması bu yılın başlarında bazı ülkelerde başladı ve gelen haberlere göre Netflix’in bu hamlesi geri tepti. Yılın ilk birkaç ayında 1 milyondan fazla kullanıcı Netflix aboneliğini iptal etti.

İspanya, Kanada ve Yeni Zelanda, Şubat 2023 itibariyle Netflix’in şifre paylaşım kurallarından etkilenen yeni bölgeler arasında yer aldı. Etkilenen ülkelerde, birlikte yaşamadığınız ya da ekstra üyelik ücreti ödemediğiniz sürece Netflix dizi ve filmlerini izlemek için artık bir arkadaşınızın ya da aile üyenizin hesabını paylaşamıyorsunuz.

Ancak Netflix’in bu hamlesi, birçok abonenin platformu terk etmesiyle sonuçlandı. Sadece İspanya’da 1 milyondan fazla Netflix kullanıcısının aboneliğini iptal ettiği belirtiliyor.

Peki, bu abonelik iptalleri Netflix’in bu karardan vazgeçmesine yetecek mi? Kötü bir haberimiz var: Netflix, bunun sadece geçici bir durum olduğunu düşünüyor.

Netflix geri döneceklerini biliyor

Bu yeni şifre paylaşım kuralları uygulaması 2022 yılında Güney Amerika'da uygulamaya konulduğunda, etkilenen 4 bölgedeki birçok kullanıcı da başlangıçta platformu terk etmişti. Ancak Netflix, ilk tepkiler yatıştığında abonelerde ve ücretli ekstra üyelerin kaydolmasında nihai bir artış gördüğünü iddia ediyor. Görünüşe göre Netlflix, görülmesi gereken şovları kaçırmamak için para ödemeye hazır olduğumuzu düşünüyor.

Netflix’in şifre paylaşım kuralları kapsamını genişlettikçe bu eğilimin devam edip etmeyeceği henüz belli değil, ancak Netflix, aboneliğini iptal etmek ve platforma bir daha geri dönmemekle tehdit eden insanların büyük çoğunluğunun blöf yaptığını düşünüyor.