Netflix’in yayınladığı İnternet Servis Sağlayıcı Hız Endeksi listesinde Türkiye'nin yeri de belli oldu

Netflix yeni internet hız raporunu yayınladı. Türkiye ilk 12 ülke arasında yok. Peki ama Türkiye, Netflix’in yeni raporunda kaçıncı sırada?

Netflix’in yayınladığı internet hızı listesinde Türkiye'nin yeri belli oldu

Netflix, Haziran 2023 için Netflix İSS (İnternet Servis Sağlayıcı) Hız Endeksi aylık raporunu yayınladı. Güncellenen rakamlara göre 12 ülke, bir önceki ay boyunca en yüksek performansı yakalamayı başardı. Listede Türkiye de yer aldı.

Netflix İSS Hız Endeksi, Netflix'in dünyanın dört bir yanındaki belirli internet servis sağlayıcılarında (ISS'ler) prime time performansının bir ölçüsü olarak tanımlanıyor. Netflix İSS Hız Endeksi’inde yer alan en üst düzey ülkeler listesinde ABD, Kanada, Hong Kong, İzlanda, Malezya, Hollanda, Norveç, Portekiz, Singapur, İspanya, İsviçre ve Tayland yer alıyor. Netflix, bu ülke ve bölgelerdeki ortalama hızın 3,6 Mbps olarak kaydedildiğini söylerken, benzer şekilde, Venezuela, Pakistan ve Dominik Cumhuriyeti’nin de sırasıyla 1,8 Mbps ve 2,6 Mbps ortalama hızlarla en alt sıralarda yer aldığını açıkladı.

Netflix, Singapur ve Hong Kong'un son 12 ay boyunca en iyi performans sıralamasında yer aldığını belirtiyor. Bu arada Singapur, bu yılın başlarında Ookla tarafından yayınlanan geniş bant internet hızı raporunda da en üst sırada yer almıştı.

Listede Türkiye de yer alıyor, ancak ortalaması 3.2 Mbps olarak değerlendirilen 3’üncü kategori ülkeleri arasında bulunuyor. Türkiye’nin de içinde bulunduğu grup şu şekilde: Kolombiya, Kosta Rika, El Salvador, Yunanistan, Endonezya, Jameika, Kuveyt, Meksika, Filipinler, Polonya ve Trinidad ve Tobago.

Raporda, haziran ayında Pakistan'da bulunan 2 İSS ve Kolombiya'daki DIRECT TV’nin 0,2 Mbps ortalama hız kazandığını açıklayan Netflix, diğer taraftan, İsviçre, Yeni Zelanda, Finlandiya, Vietnam ve Güney Afrika'da bulunan 5 İSS'nin hızlarının da 0,4 Mbps'lik bir farkla düştüğünü söylüyor.