NetMarketShare'e göre Windows 10, XP'yi geçti

Ocak 2016 verilerine göre Windows 10'un liderliğinin önünde sadece tek bir engel kaldı!

Windows XP yıkıldı!

StatCounter'ın birkaç gün önce yayınladığı veriler, Windows 10'un liderliğe yükselebilmesi için önünde sadece Windows 7'nin kaldığını gösteriyordu. NetMarketShare'in Ocak 2016'ya ait yeni verileri, bu bilgileri doğruladı.

NetMarketShare'in verilerine göre Windows 10'un kullanım oranı Windows XP'yi geçmiş bulunuyor. Windows 10, PC'lerin yüzde 11,85'inde kullanılırken Windows XP yüzde 11,42 ile üçüncü sırada bulunuyor. Windows 7 ise yüzde 52,47 gibi ulaşılması güç görünen bir pazar payına sahip. Windows 8 yüzde 2,68 pazar payına sahipken Windows 8.1 yüzde 10,4 pazar payına sahip bulunuyor. Yani Windows 8 sürümleri ayrı olarak değil de tek bir çatı altında birleştirilirse, Windows 8'in ikinci sırada olacağı anlaşılıyor.

NetMarketShare'e göre Windows 10, XP'yi geçti

NetMarketShare'in kullanım istatistiklerini web'de dolaşan PC'lerin web tarayıcılarından aldığını ve tüm internet kullanıcılarını kapsamadığını hatırlatmakta fayda var. Yine de NetMarketShare ve StatCouter verileri, işletim sistemlerinin pazar paylarını izlemenin iyi yollarından biri ve iki firma, Windows XP'nin Windows 10'un gerisinde kaldığı konusunda anlaşmış görünüyorlar.

Okuyucu Yorumları