Nice yıllara Vista: Tüketiciler için bir sene

Microsoft'un gözbebeği Windows Vista, tüketiciler bazında bir yaşını doldurmuş bulunmakta...

İyi ki doğdun Vista!

Windows Vista 1 yaşına girdi. 30 Ocak 2007'de Microsoft, işletim sisteminin satışlarını tüketiciler için başlatmıştı. O zamandan bu yana Microsoft çalkantılı bir seneyi geride bıraktı.

Daha fazla özellik, yükseltilmiş güvenlik, şık görünüş. Vista'nın geliştiricileri yeni Windows'un avantajlarını ifşa etmek konusunda hiç yorulmadılar. Fakat başlangıçta birçok kullanıcı Vista'ya geçişe şüpheyle baktılar. İnternet forumlarında ve basında sürekli eski donanımlar için eksik sürücülerden, yazılım uyumluluğu sorunlarından ve her şeyden önce XP halefinin PC kaynaklarına olan açlığından şikâyet ediliyordu.

Dönüm noktası
Ancak bir sene sonra dalgalar durulmaya başladı. Her gün daha fazla firma Vista'ya geçişi onaylıyor ki, firmalar için Vista Kasım 2006'dan itibaren satışa sunulmuştu. Tüketiciler de XP'ye sırtlarını dönmeye başladılar - ister gönüllü olsun ister zorunlu olarak, zira yeni PC'lerde Vista otomatik olarak yüklü geliyor. Ocak ayının başlangıcında Bill Gates Windows Vista kullanıcı sayısının 100 Milyona ulaştığını bildirdi. Böylece Mac OS ve Linux geçilmiş bulunuyor - sadece Windows XP halen daha büyük bir yaygınlığa sahip. Net Applications analistlerine göre sene başında XP'nin pazar payı yüzde 76 idi. Eğilim Analizi.

SP1 yükselişi sağlayacak
Microsoft 2008'in birinci çeyreğinde Vista için Servis Paketi 1'i yayımlayacak. Bunun sonucunda Vista kullananların sayısı bir kez daha yükselecek. Her şeyden önce firmalar geçiş için beklediler ve SP1'in Vista için daha fazla istikrar ve güvenilirlik getireceğini umuyorlar.

CHIP Online'ın Yorumu:
Windows XP'nin başardığını Vista'da başaracak: Pazar liderliği. Sadece an meselesi. En geç XP lisans satışının bittiği 30 Haziran gününden sonra Vista, selefini çabucak geçecek. Her ne kadar daha da çok popülerleşseler de Apple'ın Mac OS X'i de Linux da bu durumu değiştiremeyecekler.

Okuyucu Yorumları