Nokia 6210 Navigator yolda!

Nokia, entegre pusula içeren GPS destekli ilk mobil cihazı olan Nokia 6210 Navigator'ı tanıttı.

Nokia 6210 Navigator

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, Barselona'daki 'Mobile World 2008' etkinliğinde yayalar için tasarlanan entegre bir pusula içeren GPS (Global Positioning System - Küresel Konumlandırma Sistemi) olanaklı ilk mobil cihazı olan Nokia 6210 Navigator'ı tanıttı. Yeni duyurulan Nokia Maps 2.0 ile birlikte sunulan Nokia 6210 Navigator, sesli ve görsel olarak, adım adım rehberlik sağlıyor.

Yönlendirmedeki değişiklikleri ölçen 'accelerometer' (ivmeölçer) ile birleştirilen dahili pusula, yürüyerek gezerken haritayı takip etmeyi kolaylaştırıyor. Cihaz çevrildiğinde, harita yönünü otomatik olarak koruyor. Entegre Nokia Maps 2.0 uygulaması, arzu edilen yere en kısa rotayı belirleyerek, harita üzerinde gösteriyor. Yüksek hızlı 3,5G (Operatör ve/veya servis sağlayıcı desteği gerekiyor) bağlantısı sayesinde, telefon numarası ya da İnternet adresi gibi ilgi noktaları hakkındaki ayrıntılı bilgilere tek bir tuşa basılarak erişilebiliyor.

Nokia yetkilileri, Nokia 6210 Navigator hakkında şunları ifade ediyor: "Kişisel navigasyon pazarı hızla büyüyor. Lokasyona dayalı deneyimler, mobil cihazlar açısından en hızlı gelişme dönemi içerisinde bulunuyor. Canalys tarafından yakın bir zamanda yapılan araştırmaya göre, cep telefonu kullanıcılarının yüzde 60'ından fazlası telefonlarında navigasyon özelliğinin bulunmasını arzu ediyor. Navigasyon ve iletişim işlevlerini tek bir cihazda toplayarak geniş kitlelere hitap eden Nokia 6210 Navigator, mobil navigasyon alanında gelecek nesil işlevler sunuyor."

Üçüncü çeyrekte satışa sunulacak

Cihaza önceden yüklenen tek tuşla navigasyon, sesli yönlendirme ve kullanıcı tarafından kolaylıkla monte edilebilen araç kiti sayesinde, kullanıcılar Nokia 6210 Navigator'ın sunduğu navigasyon işlevlerinden araba kullanırken de yararlanabiliyor. Kullanıcı yanlış bir yöne girdiğinde, cihaz yeni rotayı otomatik olarak belirleyebiliyor.

Nokia 6210 Navigator, GPS alıcısının uydu ile bağlantısını birkaç saniye içinde sağlayan yardımlı GPS'i (A-GPS) de destekliyor. Cihaz, SIM kart olmadan dahi kullanıma hazır olarak sunuluyor. Nokia 6210 Navigator'da yerel haritalar, 1 GB hafıza kartına önceden yüklenmiş şekilde bulunuyor ve harita güncellemeleri ücretsiz olarak yapılabiliyor. Nokia Maps uygulaması ile multimedya şehir rehberleri de satın alınabiliyor; ek haritalar maps.nokia.com adresinden Nokia Map Loader uygulaması kullanılarak cep telefonuna ücretsiz aktarılabiliyor.

Bütün bu özelliklerin yanı sıra Nokia 6210 Navigator'daki yüksek hızlı 3,5G HSDPA (Yüksek Hızlı Veri Paketi İndirme)* ile hızlı web tarama, anında mesajlaşma, e-posta ve widget işlevlerinden yararlanılabiliyor. Cihazdaki uygulamalara ilave olarak cihaza binlerce yeni uygulama indirerek kullanma olanağı tanıyan S60 yazılımını kullanan Nokia 6210 Navigator, ayrıca 3.2 megapiksel kamerası, MP3 çalar ve stereo FM radyosu ile de dikkat çekiyor.

Nokia 6210 Navigator'ın üçüncü çeyrekte belirli pazarlarda satışa sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları