Nokia dokunmatik ekran fanlarını üzecek

Mobile World Congress fuarında bir şeyin eksikliği hissedildi: Nokia'nın dokunmatik cep telefonları

Dokunmatik cep yok!

N96 ve diğer cep telefonlarına rağmen cep telefonu fuarında bir şey eksikti: Geçen senenin sonunda duyurulan, iPhone rakibi dokunmatik ekranlı cep telefonu.

Gazetecilerin soruları üzerine Nokia yazılım ve servis başkan yardımcısı Niklas Savander, dokunmatik ekranlı cep telefonlarının 2008'in ikinci yarısında geleceğini söyledi.

Niklas Savander şöyle dedi: "Dokunmatik ürünler gelecek, ama biz sadece birkaç numara tanıtmak istemiyoruz" - Apple'a son derece açık bir gönderme. Hatta Nokia şefi Olli-Pekka bunun üzerine bir tane daha ekledi: "Biz diğer-üreticilerinki-gibi-bir-cihaz geliştirme çabasında değiliz". Nokia'nın dokunmatik cep telefonlarında da, komple bir ürün-paleti sergilemek istediğini söyledi.

Savander Nokia telefonlarda çalışabilen 5000'in üzerinde Series-60 programı olduğuna dikkat çekti. Pazar lideri, dokunmatik modellerin de aynı konforu sunmasını garanti altına almaya çalışıyor. Buna bir diğer örnek ise tanıtılan yeni Sony Ericsson: X1, sadece dokunmatik ekran değil, kendi kendine yeten ve çekici bir kullanıcı arayüzü de sunuyor.

Okuyucu Yorumları