Nokia'nın 41MP cebine taş: "Deli saçması"

Nokia'nın yeni 41MP'lık cebi 808 PureView için "deli saçması" diyen dev sizce hangisi olabilir?

"41MP deli saçması!"

Ceplerde 8 megapiksel'in üzerinde kameraya pek rastlamazken Nokia, 41 megapiksellik cebini tanıtarak kendini başlıklara taşımayı başarmıştı. Nokia 808 PureView'un çektiği fotoğrafları bu haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Kamera firması Olympus'dan bir yetkili ise Nokia 808'in kamerasını "deli saçması" olarak değerlendirdi.

TechRadar'a açıklama yapan Olympus ulusal pazarlama müdürü Mark Thackara, Nokia 808 için "bu, resimleri telefonda kırpma sorunundan kurtulmak için ilginç bir deneme" dedi. Cep telefonları, zoom lensine sahip olmadığından görüntüye yaklaşmak için dijital zoom'u kullanmaları gerekiyor veya resmin daha sonra kırpılması gerekiyor.

Nokia 808, 41 milyon piksele sahip bir resim oluşturmasa da "pixel binning" adındaki bir yöntem ile pikseller, daha büyük, daha kaliteli bir piksele dönüştürülüyor. Thackara ise buna itiraz ediyor: "Bu sanki bir deli saçması. Lensin boyutu, resmin kalitesinin yine de kısıtlanacağı anlamına gelir."

Ancak Thackara Nokia 808'in çektiği fotoğrafları henüz görmediğinden "sonuçları görmeden çok fazla şey söylemek mümkün değil" diyor ve ekliyor: "Farklı koşullarda birkaç fotoğraf çekelim ve hangisinin kazandığını görelim. Bunu ortalama bir kamerayla yapalım."

Geniş bir yelpazede kamera üretimi yapan Olympus, zoom teknolojisinin ceplerde kısıtlı olması nedeniyle akıllı ceplerin hiçbir zaman taşınabilir fotoğraf makinelerinin yerine geçmeyeceğini söylemişti.

Okuyucu Yorumları