Note 7'leri Yenileyip Satmak "Feci" Bir Fikir!

Samsung'un Galaxy Note 7'leri "tamir edip" tekrar satma planları, uzmanları ikiye böldü, ilginç açıklamalar geldi!

Bu "korkunç" bir fikir!

Samsung, bugünkü Galaxy S8 tanıtımından iki gün önce yaptığı bir duyuruyla bazı analistleri ve kullanıcıları şoka uğratmıştı. Bu açıklamaya göre firma, patladığı için geri çağırdığı Galaxy Note 7'lerin bazılarını "tamir edip" tekrar satmayı planlıyordu.

Samsung'un planlarında herhangi bir değişiklik yok, ancak firmanın açıklamasıyla ilgili birbirinin aksi görüşler var. Firma, Pazartesi yaptığı bir açıklamada Note 7'lerin "kurtarılabilen" bileşenlerini sökerek tekrar kullanabileceğini söyledi. Firma, doğa dostu yöntemlerle bakır, altın, gümüş ve nikel gibi metalleri de çıkartabileceğini söylüyor.

Gartner analisti Werner Goertz, Salı günü yaptığı bir açıklamada Samsung'un tamir fikrinin "korkunç" olduğunu söyledi ve Note 7'lerin halen uçaklara alınmadığını hatırlattı. Goertz, sözlerine şunları ekledi: "Zaten lekelenen Samsung markasını Note 7 ile daha fazla zedelemek neden?"

Moor Insights and Strategy analisti Patrick Moorhead de benzer düşüncelerini dile getirdi: "Galaxy S8 muhtemelen başarılı olacak, bunu riske atmaya ne gerek var? Note 7 ne kadar unutulursa Samsung için o kadar iyi."

Goertz, Note 7 pillerinin şişmesini durduramayan gövdenin halen aynı olduğunu belirtti ve "daha fazla zarara engel olacak ne var?" diye sordu. Bununla birlikte Samsung'un bileşenleri geri dönüştürme fikri, Goertz'e göre iyi bir fikir.

Birkaç analist ve sektörden bazı isimler, Samsung'un ABD veya Batı Avrupa'da tamir edilmiş Note 7'ler için pazar bulmasının zor olacağını, ancak fiyata göre Hindistan, Asya Pasifik ve Latin Amerika'da bunun mümkün olabileceğini düşünüyor. IT mağazalarına danışmanlık ve yazılım hizmeti sunan Tangoe'nun ürün pazarlama direktörü Craig Reigelhaupt ise "Samsung'un cihazların yanma riskini çözdüğüne inandığını" söyledi.

Bir Samsung yetkilisi, Salı günü ABD'de yenilenmiş Note 7 satmayacağını Computerworld'e doğrulamıştı. Firma, yenilenmiş Note 7 satmaktaki tek amacının çevreye verilecek zararı azaltmak ve minimize etmek olduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları