Ay'a gidilmedi iddiasında yeni boyut: "Ay'a gidildiyse o Rover'ı Ay'a nasıl götürdüler?"

Ay'a gidilmediğini savunan ve Ay yolculuklarının stüdyoda kurgulandığına inananlar, astronotların kullandığı Rover aracın Ay kapsülüne sığmayacağını iddia ediyor. Peki bu olabilir mi?

Ay'a gidilmedi iddiasında yeni boyut: "Ay'a gidildiyse o Rover'ı Ay'a nasıl götürdüler?"

Ay'a gerçekten gidildi mi yoksa Ay yolculuğu bir sinema illüzyonu olarak mı kurgulandı? Özellikle dünyanın düz olduğuna ve gökyüzünün bir kubbeyle kapalı olduğuna inanlar, haliyle Ay'a gitmenin de mümkün olmadığına inanıyorlar.

Bir başka kesim ise, ABD'nin Rusya ile olan uzay yarışında prestij kaybetmemek ve dünya liderliğini Rusya'ya bırakmamak için Ay'a gidemedikleri halde, Ay yolculuğunu sinema stüdyosunda, ünlü bir sinema yönetmenine kurgulattığını savunuyorlar.

Hatta şu anda yörüngede dönüp duran ISS'nin bile bir kurgu olduğunu, astronotların çeşitli tellerle bağlanarak istasyon içinde uçuyormuş gibi göründüklerini iddia ediyorlar ki, bazen bu konuda çok ikna edici görüntüleri de yakalayıp servis ediyorlar.

Ay'a gidilmediğine inanan kesim, şimdi de yeni bir soru ile internette dikkati üzerine çekiyor: "Ay rover'ını, küçücük uzay kapsülüne nasıl sığdırdınız?"

Gerçekten de bu açıdan bakıldığında, astronotları Ay yüzeyinde oraya buraya taşıyan 4 tekerlekli elektrikli araba, astronotları taşıyan Ay modülüne sığmayacak kadar büyük.

Ancak NASA'nın buna hem animasyonla, hem de Ay'da çekilmiş görüntülerle bir cevabı var. Yayınlanan aşağıdaki görüntülere göre, Ay rover'ı katlanarak Ay modülünün dışına monte edilmiş bir araç. Astronotlar Ay'a indiklerine bu aracı da monte edildiği yerden söküp açarak kullanılır hale getiriyorlar. Peki, bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu iddialar bir hikaye mi, yoksa verilen cevaplar mı öyle...