One Piece'in yaratıcısının kuralı, Netflix'in hit dizisini felaketten kurtarmış olabilir

Netflix'in, hit dizisi One Piece'de orijinal manganın yaratıcısının prensibine sadık kalması, diziyi bir felaketten kurtarmış olabilir. Peki, bu yorumun nedeni ne? Birlikte bakalım...

Yazarının kuralı, Netflix'in hit dizisini felaketten kurtarmış olabilir

Netflix'in yeni hit dizisi "One Piece" korsan Monkey D. Luffy'ye odaklanan bir manga serisine dayanıyor. Eiichiro Oda tarafından yazılan manga 1000'den fazla bölümden oluşuyor; en çok satanlar arasında yer alıyor. Dizinin ulaştığı rakamlar Netflix'in yüzünü güldürdü ve 2. sezon için anlaşma da kısa sürede geldi. Bu uyarlama, Netflix'in canlı aksiyon anime uyarlamalarıyla ilgili kötü geçmişine bir sünger geçiyor. Netflix'in daha önceki anime uyarlamalarında tablo çok olumlu olmamıştı.

KURALI ÇİĞNEMEYE YAKLAŞTI AMA ÇİĞNEMEDİ

Netflix'in, dizinin orijinal kaynağına sadık kalması ve animenin en büyük kurallarından birini çiğnemeye yaklaşmış olsa bile bunu yapmamış olması dizinin başarısının nedenleri arasında olabilir. Çünkü manganın yaratıcı Eiichiro Oda'nın bazı önemli kuralları var. Bu kurallardan biri One Piece'in Hasır Şapka Korsanları arasında asla romantik ilişki yaşanmaması. Tabi ki, Netflix'in uyarlaması söz konusu olduğunda, korsanları birbirlerine aşık etmek çok cazipti ve Oda'nın kuralı neredeyse çiğneniyordu. Bir bölümde Usopp ve Kaya'nın öpüştüğü bir sahne yer alıyor. Ancak Kaya, Hasır Şapka Korsanları'ndan biri olmadığı için Netflix uyarlaması Eiiçiro Oda'nın prensibini çiğnemedi. Dizi, Hasır Şapka Korsanları arasında gereksiz aşklara yer vermedi.

NETFLİX, KURALA SADIK KALINCA...

ScreenRant'ın yorumuna göre Netflix'in, orijinal animenin yaratıcısının prensibine sadık kalması dizinin başarısında önemli bir rol oynuyor. Çünkü Netflix, ekip üyeleri arasında romantizme yer vermeyerek One Piece'in bütünlüğünü koruyor. Karmaşık ilişkiler yerine Hasır Şapka Korsanları'nın maceralarına odaklanmayı sürdürüyor. Netflix'in yeniden yapımı One Piece'e romantizm eklese bu diziye zarar verirdi. Çünkü zaten One Piece hayranları da karakterleri gerçek halleriyle görmek istiyor. İlişkiler eklemek bu macera dizisinin çehresini değiştirecekti.