4GB'lık nadir bir iPhone 1, açık artırma sonucunda inanılmaz bir fiyata satıldı

Jelatini bile açılmamış, 4GB'lık nadir bir iPhone 1, şimdiye dek bir iPhone için ödenen en yüksek fiyata satıldı ve böylece yeni rekorun sahibi oldu.

Bugüne dek kimse, jelatin açılmamış bir iPhone 1 'e bu kadar para vermemişti

Günümüzde popüler bir koleksiyon parçasına dönüşen orijinal iPhone, parasal değer anlamında yeni bir zirveye ulaştı. LCG Auctions’ın bildirdiğine göre, geçtiğimiz ay açık arttırmaya çıkan, jelatini bile açılmamış nadir bir orijinal iPhone, 190.372,80 dolar gibi inanılmaz bir fiyata satıldı.

Bu cihazın gerçekten nadir olmasının bir diğer sebebi de, 1. nesil iPhone’un sınırlı sayıda üretilen 4 GB’lık varyantlarından biri olmasıydı. Açık artırma sonucu, bu yılın başlarında bildirilen 63.356 dolarlık bir önceki en yüksek iPhone açık artırma fiyatının neredeyse üç katına ulaştı. Bu yılın Mart ayında başka bir müzayedede, üzerinde “Ne Şanslısın” (“Lucky You”) etiketi bulunan orijinal bir iPhone 40.320 dolar fiyatı ile satıldı.

LCG Auctions web sitesine göre, bu 4GB modeli “hiç etkinleştirilmedi” ve “olağanüstü durumda.”

Orijinal 4 GB’lık iPhone için teklifler 30 Haziran 17:00 saatinde başladı ve 16 Temmuz 21:05'de sona erdi. Cihaz için başlangıç fiyatı 10.000 dolar iken, müzayede evi cihazın 50.000 dolar ile 100.000 dolar arasında bir fiyata satılacağını tahmin ediyordu.

LCG Auctions web sitesinde “Gönderici iPhone ilk piyasaya sürüldüğünde Apple'daki orijinal mühendislik ekibinin bir parçası olduğu için telefonun aslı hiç bozulmamış. Koleksiyonerlerin ve yatırımcıların, daha iyi bir örnek bulması çok zor olacaktır. İlgi düzeyi ve nadirlik, bu dikkat çekici koleksiyon ürünü için kazançlı bir formülü tamamlıyor” deniliyordu.

Apple 2007 tarihinde orijinal iPhone’u 4GB (499 dolar) ve 8GB (599 dolar) varyantları ile piyasaya sürdü, ancak 4GB varyantının üretimi, satışların az olması nedeniyle kısa sürede durduruldu. Daha sonra şirket, 499 dolar fiyat etiketi ile 16 GB’lık bir varyant sunmaya başlarken, 8 GB’lık varyantın fiyatını 399 dolara düşürdü.