Orijinal Counter-Strike kuruluma gerek kalmadan tarayıcıda nasıl oynanır?

Orijinal Counter-Strike’ı kuruluma gerek kalmadan ve hiçbir ödeme yapmanız gerekmeden, tamamen bedava bir şekilde tarayıcınızda oynayabilirsiniz. Üstelik çok oyunculu (multiplayer) olarak...

Counter-Strike tarayıcıda nasıl oynanır?

Counter-Strike, hiç kuşkusuz şimdiye kadar geliştirilen en popüler birinci şahıs nişancı oyunlarından biri. Oyun, LAN partilerinde gerçek bir hit olmayı başarmıştı ve bugün hala yarışmalarda oynanıyor.

Tabii ki tüm bu yolculuk, piyasaya sürülen orijinal Counter-Strike ile başlamıştı. Ve şimdi, bu klasiği doğrudan tarayıcınızda, herhangi bir yükleme işlemi gerekmeden oynayabilirsiniz.

O zamanlar yüksek donanım özellikleri gerektiren birçok oyun artık eski ofis bilgisayarlarında bile oynanabiliyor. Donanımlar giderek daha iyi hale geldi ve böylece geçmiş yılların donanım canavarı oyunlarını birkaç yıl öncenin sıradan bilgisayarlarında bile sorunsuz bir şekilde oynayabiliyoruz.

Ama bizim bahsettiğimiz Counter-Strike, doğrudan tarayıcıda çalışıyor, bu nedenle bir kuruluma bile gerek kalmıyor. Bu bağlantı, sizi doğrudan, genellikle çevrimiçi olarak 1.000'den fazla aktif oyuncuya ev sahipliği yapan web uygulamasına yönlendiriyor.

Saf nostalji: Tarayıcıda orijinal Counter-Strike

Web sitesini açtığınızda, ilk olarak çok kafa karıştırıcı gibi görünen bir sayfa tarafından karşılanacaksınız. Burada mevcut sunucuları ve çeşitli filtreleri görebilirsiniz.

Hangi ülkelere bağlanmak istediğinizi seçin. Pek çok ülkede çok sayıda sunucu bulunuyor. Ayrıca oyun moduna göre bir filtre de var.

Sunucu seçiminden sonra "Oyunu başlat"a tıklayın. Orta sütunda sunucunun dolu olup olmadığını görebilirsiniz - katılımcı sayısı her turda 20 ile sınırlı.

Küçük bir de not: Bazı sunucuların bir beceri düzeyi var. Yani bu sunuculara ancak kendinizi kanıtlamışsanız katılabilirsiniz.