Oturma odalarına depolama cihazları geliyor

Intel yeni Cedar Trail işlemcileri ile depolama cihazlarını salonumuza kadar sokuyor!

Intel, salonumuza da giriyor!

Intel ev ve küçük işyerlerine bulut depolama çözümleri sunulabilmesi için Cedar Trail Atom D2550 ve D2500 işlemcilerini devreye sokuyor.

Intel depolama birimi başkanı David Tuhy, "evlerde ve küçük işletmelerde hergün üretilen veri muazzam boyutlara ulaştı," yorumuyla depolama ihtiyacının büyüklüğünü işaret ediyor.

Halihazırda, QNAP, Asustor, and Thecus firmaları, iki, dört ve beş diskli depolama birimleri üretmeye başladı. bunlar intel mikroişlemcilerini kullanıyor ve fiyatları 300 ile 500 dolar arasında değişiyor. Cihazların 4GB hafızası ve Ethernet seçeneği bulunuyor. Ayrıca veri alışverişi için kablosuz ağa bağlanmak veya USB ile bağlantı kurma seçenekleri de var. Aynı zamanda HDMI veya VDI arayüzü sayesinde, doğrudan televizyonlara bağlayıp film veya müzik oynatmak da mümkün oluyor. Cihazlarda yer alan yazılımlar, veri güvenliği için RAID işlemi de yapıyor ve verileri yedekliyor.

Fakat yeni cihazlarda Intel'in yüksek hızlı veri iletişim arayüzü Thunderbolt kullanılmıyor zira Intel Thunderbolt'u henüz Atom işlemcilere entegre etmiş değil.

Bu cihazlardan birini evde veya işyerinde ağa adapte ederek tüm cihazlardaki verileri otomatik olarak yedeklemek mümkün olacak. Ayrıca şifre korumalı bir arayüzle internet üzerinden cihazlara ulaşıp dünyanın her yerinden verilere erişmek de mümkün olacak. Yedekleme cihazları Windows veya Linux üzerinde çalışacak ve McAfee tarafından korunacak.

Thuy'un ifadesine göre Atom D2500 işlemcileri kullanıcıların günlük veri yedekleme ve depolama işlemleri için kullanılacak ancak D2550 işlemcilerinde yer alan grafik hızlandırma özelliği sayesinde cihazlar çift monitöre veya HD televizyonlara bağlanabilecek.

12 Diskli daha üst seviye depolama sistemleri Intel'in Xeon işlemcilerini kullanıyor ancak Thuy, Atom işlemcileri sayesinde depolama cihazlarının günlük hayatın, ev kullanıcılarının yaşamının bir parçası haline geleceğinin altını çiziyor.

Okuyucu Yorumları