Oyunların birden fazla disk ile geldiği günler, Baldur's Gate 3 ile geri döndü

İnternet üzerinden oyun satın alma/yükleme çağı başlamadan önce çok sayıda CD/DVD ile boğuştuğumuz günler geri geldi. İçinde çok sayıda fiziksel disk bulunan Baldur's Gate 3 kutuları, koleksiyoncu oyun severler için kargoya verilmeye hazır.

Oyunların birden fazla disk ile geldiği günler, Baldur's Gate 3 ile geri döndü

Birkaç ay önce Larian Studios, popüler Dungeous and Dragons tabanlı RPG Baldur's Gate 3'ün fiziksel sürümlerini PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X ve S konsolları için yayınlayacağını duyurmuştu. Bu önemli oyunu koleksiyon değeri için alıp saklamak isteyenler için güzel bir haberdi. Şimdi bu koleksiyon sürümleri, sahiplerine kargolanmak üzere hazırlanıyor.

PC sahipleri tek DVD, PS5 sahipleri 2 DVD, Xbox sahipleri ise 4 DVD içeren bir kutu alacaklar.

Xbox fiziksel sürümlerini gösteren önceki görüntüler üç oyun diskine sahip olacaklarını gösteriyordu, ancak Larian'ın yayın direktörü Michael Douse bugün X'te yaptığı bir paylaşımda oyunun üç diskte saklanamayacak kadar büyük olduğunu doğruladı. Oyunun 3 disk için gereken sınırın 500 MB üzerinde olduğunu belirtti.

Oyunların 79.99 dolarlık fiziksel sürümleri, ön sipariş verenlere kısa zamanda ulaşacak. Douse başka bir X gönderisinde, ilk teslimatların 25 Mart haftasında göndereceklerini de duyurmuştu ancak şimdi bu sürecin Nisan ayının ilk haftasına kayabileceği vurgulanıyor. Öyle görünüyor ki, oyun şirketleri uzun zamandır çok fazla "kutulu" oyun satmadıkları için tüm o lojistik süreçleri yeniden keşfetmek zorunda kalıyorlar. Şirket, ilk olarak PC sürümünün gönderileceğini vurguluyor. Ancak PC oyunu, içinde Steam kodu bulunan bir DVD içerecek, oyuncular oyunu yine Steam üzerinden oynamak durumunda olacak.

PlayStation 5 sürümü ise iki oyun diskiyle birlikte gönderilecek. Hem PlayStation hem de Xbox versiyonları oyuncuların oyunu disk üzerinde oynamasına izin verecek.

Oyunlara ek olarak, Baldur's Gate 3'ün fiziksel sürümleri bir ton ek koleksiyon parçasına sahip olacak. Kutularda, oyunun müzikleri, çift taraflı bir harita, 32 çıkartma, iki yama ve oyunun Mind Flayer karakterini içeren bir poster yer alacak. Oyuncular ayrıca sürpriz bazı oyun içi içeriklere de erişebilecekler.