"Özel" Office 2013 geliyor

Office 2013'ün farklı bir sürümü Microsoft tarafından görücüye çıkarılmak üzere!

"Özel" Office 2013 geliyor

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen IFA fuarında birçok marka, elinde avucunda ne varsa ortaya koymuş, biz de tüm haberleri sizlerle anlık olarak paylaşmıştık. IFA esnasında Windows RT tabletler üzerinde çalışan Office 2013 RT hakkında genel bilgiler görücüye çıkmıştı. Heyecanla beklenen Office 2013 RT ve yeniliklerine dair daha kapsamlı bir açıklama ise bugün yapıldı.

Firmanın kendisine ait olan "Office Next blog" üzerinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl bitmeden Windows RT tabletler için tasarlanan Office RT versiyonunun bir deneme sürümü kullanıcıların beğenisine sunulacak. Office 2013 RT'nin son haliyse büyük ihtimalle Kasım ile Ocak ayları arasında hazır hale gelecek ve direk olarak Windows Update üzerinden sistemlere kurulacak.

Office 2013 RT ile birlikte gelecek en büyük değişikliklerden bir tanesi, kesinlikle Marco ya da add-in desteği kullanmayacak olması. Neredeyse kesin gözüyle bakılan bir dedikoduya göreyse eski medya formatları da programdan silinmiş olacak. Firmadan yapılan bir açıklamaya göreyse, belirli email özellikleri Outlook'un Office RT sürümü tarafından destek içermeyecek. Word, Excel, PowerPoint ve OneNote 2013 RT versiyonları, 26 Ekimde dağıtılacak olan Windows RT tabanlı tabletlerin bir parçası olacak.

Microsoft yapığı açıklamada, Office 2013 RT versiyonunun dokunmatik algılama desteği sunduğuna ve de daha uzun pil ömrü vaat ettiğine de değindi.

Okuyucu Yorumları