PC devlerinden, "Windows 8.1'e dönün" çağrısı

2 büyük PC devinden, kullanıcılarına "Windows 10'a geçmeyin, 8.1'e geri dönün" çağrısı!

"Windows 8.1'e geri dönün"

Bazı büyük PC satıcılarında görev alan teknik destek personeli, müşterilerin sitemlerini Windows 10'a yükseltmelerini önlemek için danışmanlık yapıyor gibi görünüyor. TechRadar'ın haberine göre, Dell ve HP teknik destek temsilcilerinin müşterilerle yaptıkları telefon görüşmelerinde dizüstü bilgisayarları Windows 10'a yükseltmemeleri konusunda öneride bulundukları ortaya çıkmış durumda.

Windows 10 için yoğun destek çağrılarında, bir HP personeli çözümün parçası olarak sistemi Windows 8.1 sürümüne geri döndürmeyi önerirken, bir Dell temsilcisi ise aynı öneriyi dizüstü bilgisayarda oluşan touchpad problemini gidermek için tavsiye ediyor.

Teknik destek personellerinin işlerini halletmek adına en kolay çözüm olan bir önceki işletim sistemine dönme önerisi, Windows 10'un henüz çok yeni bir platform olması ve henüz eski donanımlarla istenilen kararlılıkta çalışamamasına bağlanıyor.

Her halükarda yeni bir işletim sistemine erken geçiş yapmak bir kumar sayılabilir. Zaman geçtikçe mutlaka karşılaşılan sorunlar giderilerek işletim sistemi daha stabil hale getirilecektir.

Okuyucu Yorumları