Pixel 2 ve Pixel 2 XL için sınırsız video alanı...

Google, Pixel 2 ve Pixel 2 XL için Google Photos üzerinde sınırsız video ve fotoğraf alanı sunuyor...

Pixel 2 ve XL için sınırsız Photos

Pixel 2 ve Pixel 2 XL'in ana çekim yanlarından biri, Google Photos üzerinde sınırsız fotoğraf ve video kaydı imkanı. Diğer telefonlar sınırsız yüksek kaliteli yükleme seçeneğine sahipken Google, Pixel telefonlardan yüklenen tüm orijinal kaliteli fotoğraf ve 4K video medya yüklemelerine sınırsız depolama imkanı sunuyor. Pixel 2 ve Pixel 2 XL için ise Google, cihazlardan ömür boyu sınırsız video ve fotoğraf yükleme imkanını garantilemekte. Tabi ki bu "ömür boyu garanti" sadece 2020 yılının sonuna kadar anlamına geliyor.

Pixel 2'nin ürün sayfasının alt kısmında yer alan yazıda bu zaman sınırı belirtiliyor ve 2020 yılı sonrasında sınırsız yüksek kaliteli fotoğraflar için depo alanına dönüşeceği söyleniyor.

Sürenin tam bitiş tarihi ise bölgeden bölgeye değişiyor. Pixel'lerin bu ayın ilerleyen zamanlarında sunulacağı Kanada ve Hindistan'da bu tarih 15 Ocak 2021 olarak belirlenmiş durumda ancak Google üst kaliteye geri dönüş yapmadan önce yaklaşık olarak üç yıllık sıkıştırılmamış fotoğraf ve video yüklemesi imkanı kazanmaktasınız.

Bu süre içerisinde yüklediğiniz fotoğraflar orijinal kalitelerinde kalmaya devam edecekler ancak 2020 yılı sonrasında, eğer fotoğraflarınızın veri sınırınız içerisinde sayılmasını istemiyorsanız standart yüksek kaliteli yükleme seçeneğine dönüş yapmanız gerekecek. İlk nesil Pixel'ler için ise henüz benzer bir sınırlama belirtilmiş değil.

Okuyucu Yorumları