Porsche, plug-in Panamera serisine iki yeni hibrit daha ekliyor

Spor otomobil efsanesi Porche, Panamera elektrikli otomobil modellerine iki yeni model daha eklemeye hazırlanıyor.

Porsche, plug-in Panamera serisine iki yeni hibrit daha ekliyor

Porsche iki yeni plug-in hibrit Panamera'yı üretime aldığını duyurdu. Alman otomobil üreticisi müşterilerine daha geniş elektrikli seçenekler sunmak için tüm şartları zorluyor.

Porsche geçtiğimiz yılın sonlarında, dört Panamera E-Hybrid modelinden ilki olan Panamera Turbo E-Hybrid'i içeren üçüncü nesil Panamera'yı tanıtmıştı. Şimdiyse yeni modellerine iki ekleme daha yapıyor: Panamera 4 E-Hybrid ve Panamera 4S E-Hybrid. Dördüncü modelse daha sonraki bir tarihte duyurulacak.

Porsche, bu iki yeni varyantın piyasaya sürülmesiyle "verimli ve dinamik E-Hybrid güç aktarma organlarına yönelik önemli talebe" yanıt verdiğini söylüyor. Gerçekten de, saf akülü-elektrikli araçların satışlarındaki artış yavaşlasa bile, hibritler çeşitli pazarlarda giderek daha fazla talep görüyor.

Peki ya fiyatları?

Porsche'nin bu yeni hibrit modelleri hiç de ucuz olmayacak. 4 E-Hybrid 117.495 dolardan, 4S E-Hybrid ise 128.795 dolardan satılacak. Elbette bunlar Türkiye fiyatları değil. Ön siparişler Mart ayının sonundan itibaren verilebilecek ve teslimatların da sonbaharda başlaması bekleniyor.