RCT2 oyunundaki eğlence parkı için 10 yıl harcadı!

Bir oyuncu, Roller Coaster Tycoon 2 oyunundaki eğlence parkını mükemmelleştirmek için 10 yılını harcadı ve işte sonuç...

Bunun için tam 10 yıl harcadı!

Oyun 2002 iki yılında ilk olarak karşımıza çıkmıştı. Hatta bir devam oyunu da 2004 yılında sunulmuştu ancak I-am-Prime adlı Reddit kullanıcısı birkaç gün öncesine kadar Roller Coaster Tycoon 2 oyunundaki parkını mükemmelleştirmeye çalışıyordu. Yaptığı yayımlamaya göre de, on yılın ardından bu hedefine ulaşmış durumda.

Prime'ın Reddit yazısında bildirdiğine göre izometrik eğlence parkında 34 roller coaster, 255 eğlence cihazı ile mağaza ve yaklaşık 8000 ziyaretçi bulunmaktaydı. Prime'ın Reddit'e yazdığı sırada parkın tek raylı trenine bir milyon farklı kişi binmişti. Ayrıca parkın sol üst köşesinde bulunan devasa küp şeklinde şeyin de içerisinde bir kapalı alan roller coaster'ı olduğunu belirtmekte fayda olabilir.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde bu eski oyunun severleri, OpenRCT2 gibi araçları kullanarak oyuna kendi eklemelerini, düzenlemelerini ve hata onarımlarını yapmaktaydılar. Prime'ın bu parkı HD olarak görüntüleyebilmesinin sebebi de bu araç.

RCT2 oyunundaki eğlence parkı için 10 yıl harcadı!
Parkın eski hali...

Prime, birkaç yıl önce de çocukluk projesinin gelişimini yayınlamıştı ve fotoğraflar arasındaki fark açık bir şekilde belli olmakta. Daha yakın zamanda yaptığı değişiklikler ve güzelleştirmeler ise dikkatli bakılmadığı takdirde belli olmayabiliyor. Ayrıca parkın farklı bölümlerinin farklı isimleri de bulunmakta. Örneği sağ alt kısmın adı "Tron" olarak belirlenmişken, kuzey kısımda da "Egypt" (Mısır) ve "Lost Forrest" (Kayıp Orman) şeklinde adlandırılmış durumda.

RCT2 oyunundaki eğlence parkı için 10 yıl harcadı!

Roller Coaster Tycoon serisi en son 2004 yılında üçüncü oyunu ile hikayesine devam etmeyi denemişti ancak ondan sonra oyun sessizliğe gömülmüştü. Geçtiğimiz yıl Rollercoaster Tycoon World adlı bir yenilenmiş sürüm sunulmuştu ancak bu oyunun da hayranlar tarafından pek iyi karşılandığı söylenemez.

Parkın gerçekten devasa bir kuş bakışı görüntüsü için ise bu bağlantıya tıklayabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları