Robin Hood, şimdi de "X-Man'i arkasına alarak" beyazperdeye dönüyor

Ortaçağ İngiltere'sinin masal kahramanı Robin Hood, sinema tarihinde her 10 senede bir yeni bir filme konu olmasıyla ayrıca ünlüdür. Ve şimdi yeni bir Robin Hood filmi, çok ünlü oyuncuların katılımıyla beyaz perde için hazırlanıyor.

Robin Hood, şimdi de "X-Man'i arkasına alarak" beyazperdeye dönüyor

Ingiltere'nin orta kısmındaki Sherwood ormanında çetesiyle saklanıp gelen geçen zenginleri soyan ve sonra bu paraları çevredeki fakir halka dağıtan, Orta Çağ İngiltere'sinin bir tür sosyal adalet ve dayanışma vakfı olarak resmedilip kulaktan kulağa anlatılan öyküsüyle bugünlere gelen masal kahramanı Robin Hood, yeniden beyaz perdeye hazırlanıyor.

Hollywood'un ortalama her 10 senede bir pişirip pişirip yeniden beyaz perdeye uyarladığı Robin Hood masalı, her defasında da büyük ilgi görmeyi başarıyor. Kendine ve topluma karşı yapılan adaletsizliklerin bedelini, "zalim" zenginlere ödeten Orta Çağ İngiliz süper kahramanı Robin Hood, okçuluktaki insan üstü yeteneğiyle nam salmış bir savaşçı.

Şimdi Hollywood, başrolde X-Man filmlerinin efsanevi aktörü Hugh Jackman'ın oynayacağı yeni Robin Hood filmi için düğmeye bastı. Ancak filmi hemen seyretmeyi beklemeyin çünkü çekimler 2025 şubatında başlayacak ve film muhtemelen 2025 sonundan önce vizyonu görmeyecek. Hollywood'un daha önce Robin Hood filmlerindeki aktörleri, Kevin Costner, Mel Brooks Russell Crowe olmuştu. Şimdi sıra, Hugh Jackman'a gelmiş gibi görünüyor.

Robin Hood gibi ok kullanmak mümkün mü?

Bu arada Robin Hood öyküsündeki okçuluk başarılarının, Robin Hood'un okçuluktaki yeteneklerinin ancak masallarda var olabileceğini düşünüyorsanız, yanılıyor olabilirsiniz çünkü bazı çok yetenekli okçular, bir yay ve okla neler yapılabileceğini videoya kaydederek ispatladıklarından beri günümüzden Orta Çağ'daki savaşlara bakış çok değişti.

Robin Hood filmlerini seyretmeden önce, Danimarkalı bir okçuluk ustası olan Lars Andersen'in, insanoğlunun 5.000 yaşındaki bu silahla geçmişte neler yapılabildiğini gösterdiği videoyu mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz, filme bakışınız da çok değişebilir: (İngilizce bilmeyenler için uyarı yapalım, videonun ilk iki dakikasında genel olarak ok silahının yanlış kullanımına ve Lars'ın 10 yıllık okçuluk serüveninde tekniğini nasıl geliştirdiğine dair bilgi var. İkinci dakikadan sonra ise Lars okla yapılabilecekleri çarpıcı şekilde gösteriyor.)