Root'lu Android ve Windows!

Güvenlik uzmanlarının Windows hakkındaki bu iddiası, kullanıcıların canını çok sıkacak!

Root'lu Android ve Windows!

Avustralya'da geçen hafta düzenlenen Gartner Security and Risk Management zirvesinde, güvenlik uzmanları Windows işletim sistemi hakkında çarpıcı açıklmalarda bulundular.

Windows'un, root'lanmış bir Android işletim sistemi kadar güvensiz olduğunu iddia eden uzmanlar, Windows dünyasında gittikçe daha çok insanın, güvenlik konusunda donanımsal çözümlerin daha etkili olduğuna inanmaya başladığını ancak bunun bir hata olduğunun altını çizdiler.

Yazılım açıklarının, gayet ekonomik olarak, yamalarla çözümlenebileceğini ancak donanımsal güvenlik çözümlerinde açık oluşması halinde, pahalı yatırımlar gerekeceğini hatırlatan uzmanlar, bazı büyük kuruluşların, donanımsal güvenilk ürünleri için çok büyük yatırımlar yapmasına rağmen bu donanım kitlerinin ömrünün tükenmesiyla birlikte firmalara yeniden büyük yatırımlar yapma zorunluluğu doğduğunu vurguladılar.

Zirvede, Windows kullanıcılarının, mobil işletim sistemlerinin güvensiz olduğuna dair inançlarının da artık gerçeği yansıtmadığının altı çizildi; ARM ve Trustonic'in üzerinde çalıştığı Trustzone çözümüyle mobil güveniliğin önemli derecede artacağı hatırlatıldı.

Okuyucu Yorumları