Sam Altman kovulmuştu: Yeni CEO belli oldu

Yapay zeka şirketi OpenAI CEO'su Sam Altman ani bir kararla görevden alınmış, yapılan açıklamada yönetim kuruluyla ilişkilerinden samimi ve tutarlı olmadığı belirtilmişti. Yatırımcılar Sam Altman'ın geri dönmesini isterken yerine gelen isim belli oldu. 

Sam Altman kovulmuştu: Yeni CEO belli oldu

Bloomberg'in haberine göre şirketin yönetim kurulu, yatırımcıların Altman'ın göreve dönmesi yönündeki baskısını görmezden gelerek yeni atamayı gerçekleştirdi. Sam Altman'ın yerine Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear atandı.

CNBC de OpenAI’nin, Sam Altman’ın ani bir şekilde görevden alınmasından iki gün sonra yerine eski Twitch CEO’su Emmett Shear’ı getirdiğini doğruladı.

ABD basınına göre görevden alma kararının ardından aralarında Microsoft’un da bulunduğu bir grup önde gelen yatırımcı Sam Altman'ın geri dönmesi için bastırıyordu.

Çoğu Silikon Vadisi girişiminin aksine OpenAI, kurucular tarafından kontrol edilen büyük miktarda sermayeye sahip tipik bir şirket gibi yapılanmamış durumda. Bunun yerine 2015 yılında hayata geçen, kar amacı gütmeyen bir kuruluşun parçası.

Sam Altman'ın görevden alınmasının ardından yerine geçici olarak şirketin baş teknoloji sorumlusu Mira Murati getirilmişti. Emmett Shear şimdi geçici CEO olan Mira Murati'nin yerini alacak. The Week'in haberine göre ise Murati'nin görevden alınması, Altman'ı Pazar günü şirketin San Francisco genel merkezinde OpenAI yöneticileriyle görüşmeye davet etmesinden birkaç saat sonra gerçekleşti.

Twitch ve Justin.tv'nin kurucu ortağı olan Shear, bu yılın mart ayına kadar Twitch'in CEO'suydu. 2005 yılında Yale Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimleri alanında lisans derecesi ile mezun oldu.