Samsung, Apple'a fark attı

Galaxy S3'ün piyasaya çıkışıyla birlikte Samsung'un geldiği nokta, Apple'ı hiç memnun etmeyecek!

Samsung, Apple'a fark attı

Samsung akıllı telefon pazarında arayı açıyor. Reuters'in 41 mali analist arasında yaptığı bir araştırmaya göre Apple'a fark atan şirket, akıll telefon pazarının tartışmasız lideri haline geldi.

Yılın ikinci çeyreği itibariyle Samsung 50 milyon telefon satmış durumda. Apple'ın eriştiği sayı ise 30,5 milyon. Bu bilgiler geçen hafta Nielsen'in yayınladığı verilerle de örtüşüyor.

Reuters'in haberine göre Samsung ve Apple'ın satışları uzun süre birbirine çok yakın seyretti, ancak Galaxy S III'ün çıkışıyla Samsung Mayıs ayından itibaren arayı açmaya başladı.

Şirketin tek çeyrek yıl içinde en çok akıllı telefon satan üretici olacağı tahmin ediliyor.

Yılın başında Samsung Nokia'yı tahtından etmiş ve dünyanın bir numaralı cep telefonu üreticisi haline gelmişti. Şirketin toplam cep telefonu sevkiyatı Nokia'dan 15,7 milyon daha fazlaydı.

Her ne kadar Samsung Galaxy S III'le pazarda bir avantaj elde ettiyse de eğer Apple California'da şirkete karşı açtığı patent davasına yeni telefonu dahil etmeyi başarırsa Samsung'un ABD'deki satışlarının önü kesilebilir. Daha önce bu dava sonucu Galaxy Tab 10.1 ve Galaxy Nexus'un bu pazardaki satışları durdurulmuştu. Apple şu anda Galaxy S III'ün de aynı patentleri ihlal ettiğini iddia ediyor ve cihazın satışının aynı karar doğrultusunda yasaklanması için çaba harcıyor.

Okuyucu Yorumları