Samsung'dan dokunmatik ultrabook!

Samsung, Windows 8 uyumlu ultrabook serisi resmen tanıtıldı! İşte ultrabook'ların özellikleri...

Dokunmatik ultrabook'u hazır

Samsung Electronics Co., Ltd, yeni Windows 8 uyumlu dizüstü bilgisayar serisi Samsung ULTRA Touch 5 Serisi'ni tanıttı. Ultrabook ailesinin yeni üyesi olan 5 Serisi Ultra touch 13.3 inç HD SuperBright 10 parmak dokunmatik ekran ve güçlü 3.nesil Intel Core işlemciye sahip, kolay sezgisel kullanım için Windows 8'in dokunmatik-tabanlı ara yüzünü kullanıyor.

Daha iyi kullanıcı deneyimi için sezgisel dokunmatik ekran

Yakında piyasaya sürülecek olan yeni Windows 8 işletim sistemi ile dokunmatik özellikli dizüstü bilgisayarlara olan talebin artması bekleniyor. Bu talepleri karşılamak için Samsung ULTRA Touch 5 Serisi, 10 parmak dokunmatik ekranla donatılmış. İki elin 10 parmağının tümünü kullanarak dokunmatik kontrol özelliği sunuyor ve alışılagelmiş iki parmak dokunmatik özelliğini geride bırakıyor. Gelişmiş hasassiyet özelliği kullanıcıların en yeni eğlence uygulamalarının tüm özelliklerinin keyfini çıkarmalarına ve en zorlu içerikleri dahi düzenlemelerine olanak sağlıyor. Kullanıcıların içerik üzerine zoomlamak ya da görüntüleri döndürmek için yapmaları gereken tek şey küçük bir kaydırma hareketi . Sayfalar arasında kolayca gezmek için de 10 parmak dokunmatik özelliklerinin sunduğu kullanım kolaylığından yararlanabiliyorlar.

Güçlü donanım özellikleri

13.3 inç ekrana sahip Samsung ULTRA Touch 5 Dizüstü Bilgisayar Serisi'nde 3. nesil Intel Core i7-3517U işlemci, 12GB bellek kapasitesi, 500GB'a kadar genişletilebilen veri depolama kapasitesi ve 24GB ExpressCache yer alıyor. Bu özellikler, kullanıcıların her koşulda arzu ettikleri sorunsuz kullanıcı deneyimi sunulmasını mümkün kılıyor. ULTRA Touch 5 Serisi'nin sunduğu birçok özellik arasında, %10~15 daha verimli olan CPU işleme, 2 kat daha hızlı medya işleme, 3 boyutlu içerik oluşturma, 20 saniyeden kısa sürede hızlı önyükleme, iki saniye içinde uyku modundan çalışır hale geçme ve internette hızlı tarama özellikleri yer alıyor.

ULTRA veri depolama ve kolay taşınabilirlik

ULTRA veri depolama ve kolay taşınabilirlik

ULTRA veri depolama ve kolay taşınabilirlik

Veri depolama kapasitesinin az olması ya da bağlantılarda aksaklıklar işteki verimliliği olumsuz etkileyebiliyor. Samsung ULTRA Touch 5 Dizüstü Bilgisayar Serisi'nin 500GB'a kadar genişletilebilen veri depolama kapasitesi diğer Ultrabook modellerine göre iki kat daha fazla içerik depolama kapasitesi sunuyor. Seride ayrıca tam boy bir HDMI portu, bir adet USB 3.0, iki adet USB 2.0, 3'ü 1 arada SD kart yuvası, Ethernet ve 1.3M web kamerası yer alıyor.

Yalnızca 19.9 mm kalınlığında olan 1.69 kg ağırlığındaki ULTRA Touch 5 Serisi, dokunmatik özellikleri ve bir dizüstü bilgisayardaki tüm işlevleri sunuyor ve özellikle sık seyahat edenler için kolay taşınabilirliği ile öne çıkıyor.

Bağlantıda herhangi bir kesinti olmasının önüne geçmek için, yeni seride tek şarj sonrası 7,5 saate kadar çalışmayı mümkün kılan pil yer alıyor. Bu şekilde kullanıcılar konsantrasyonları bozulmadan işlerine ya da seyretmekte oldukları filme devam edebiliyor. Ayrıca Samsung'un BatteryLife Plus teknolojisi pil ömrünü 1.500 döngü/ 3 seneye kadar çıkarıyor.

Dayanıklılık ve Şıklık için Tasarımda Alüminyum ve Fiberglas Malzemeler
Yeni ULTRA Touch 5 Serisi profesyonel dış görünümü dayanıklılık özelliği ile bir arada sunuyor. Sade ve rafine dış tasarımda metalik renkte alüminyum kaplama, alt kısımda ise sert, sağlam ve hafif bir yüzey sağlama amacıyla fiberglass kullanılıyor. Hafif ve sağlam bir tasarıma sahip ULTRA Touch 5 Serisi düşmelere ve çarpmalara karşı da daha dayanıklı.

Okuyucu Yorumları