Samsung'dan sahibini tanıyan televizyon!

Samsung, ses ve hareket kontrolüyle çalışan yeni nesil Smart TV'yi ortaya çıkardı!

Sahibini tanıyan TV!

Samsung Electronics, televizyonu ev yaşantısının merkezine yerleştirerek, eğlence ve bilgi paylaşımında, cihazlar arası bağlantı sınırlarının ortadan kalktığı, yeni bir çağ başlatıyor.

22 Mart günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte kullanıcılara tanıtılan yeni nesil Smart TV'ler bildiğimiz televizyon izleme alışkanlıklarını kökünden değiştiriyor. Katılımcıların yoğun ilgisini çeken yeni nesil Samsung Smart TV'ler ses ve hareket ile kontrol edilebiliyor. Açılma ve kapanma komutlarının yanı sıra ses alçaltma, yükseltem, kanal değiştirme gibi tüm komutların oturduğunuz yerden szölü olarak veya el hareketiniz ile verilebildiği Samsung Smart TV'ler, "daha akıllı bir yaşamı" amaçlayan ve tüketici için Smart TV teknolojisini bugünden vazgeçilmez kılacak üç temel etken gözetilerek tasarlandı: Akıllı Etkileşim (Smart Interaction), Akıllı İçerik (Smart Content) ve Akıllı Gelişim (Smart Evolution).

Ünlü DJ'ler Cenk ve Erdem'in sunuculuğunda gerçekleştirilen ve kumandasız olarak, ses ve hareket kontrolü ile çalışabilen yeni nesil Smart TV'lerin tanıtıldığı şovda, katılımcılar TV'nin geleceği ile tanışma fırsatını yakaladı. Katılımcılar, yeni nesil Samsung Smart TV'leri bire bir deneyimleme olanağı bularak, kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyan Hi TV'nin tüketicilerin hayatını daha "akıllı" ve daha zengin hale getirmesine tanıklık etti.

Akıllı dünyanın akıllısı, akıllı etkileşim

Akıllı dünyanın akıllısı, akıllı etkileşim

Akıllı dünyanın akıllısı

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Sung Yong Hong, Samsung Hi TV Basın Toplantısında,TV'nin, bütün gününü ayrı ayrı bireysel cihazların önünde geçiren aile bireylerini, büyük ve merkezi bir ekranın önünde bir araya getirmedeki rolünü açıklayarak, Smart TV'nin geleceğini anlattı. Başkan Hong "TV evlerimizin kalbidir ve uzun bir gün sonrasında ailemizi bir araya getiren merkezi bir cihazdır. Sizi tanıyıp size yanıt veren yeni Smart TV'ler, ailenize hem evde, hem dışarıda iletişim olanağı sağlamanın yanı sıra, kendi hayat tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirilmiş harika içerik seçenekleri de sunuyor" dedi. Hong şunları ekledi: "Samsung, yeni TV deneyimini daha da yaygınlaştırmak ve aileleri geleceğin teknolojisi ile tanıştırmak amacıyla, her yıl televizyonunuzu geliştirilebilme olanağı yaratarak, uzun yıllar boyunca en iyi TV deneyimini yaşayabilmenizi garanti ediyor. Şunu söyleyebilirim ki; televizyonunuz sizi bugüne kadar hiç böylesine iyi anlamamıştı."

Akıllı etkileşim (Smart Interaction)

İçerik, gelişerek daha akıllı, güçlü ve daha erişilebilir hale geldikçe, Samsung, tüketicilerin TV'leriyle etkileşime geçebilmelerini sağlayan çalışmalara her geçen gün yenisini ekliyor. Akıllı Etkileşim; uzaktan kumandanın arzu edilmediği veya kullanışlı olmadığı durumlara alternatif sunarak, Smart TV kullanıcılarının TV'leriyle Ses Kontrolü, Hareket Kontrolü ve Yüz Tanıma aracılığıyla iletişim kurmalarını mümkün kılıyor. Samsung'un öncülüğünü yaptığı 2012 Smart TV'lerde yer alan dahili HD kamera ve çift-mikrofon sayesinde tüketiciler sadece "Hi TV" diyerek ses kontrolü'nü aktive edebilir, sesi açıp kapayabilir, "İnternet Tarayıcı" diyerek çevrim içi olabilir, uygulamalara girebilir, yalnızca bir el işaretiyle internette gezinip, arama sonuçlarından seçimlerini yapabilir. LED 8000 serisinde bu Akıllı Etkileşim yetenekleri ultra ince çerçeveye sahip, şık ve çarpıcı, post-minimalist bir tasarım ile birlikte sunuluyor.

Akıllı içerik ve akıllı gelişim

Akıllı içerik ve akıllı gelişim

Akıllı içerik (Smart Content)

Tüketicilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak üzere daha güçlü ve kişiselleştirilmiş içeriği yaygınlaştırmak, Samsung Smart TV'nin temel prensipleri arasında yer alıyor. Angry Birds, Discovery Channel, Facebook, Twitter gibi dünya çapında erişilebilen 1.400'den fazla Smart TV uygulamasına ek olarak, sadece Türkiye'de erişilebilen Warner Bros.,RHI Entertaintment, Walt Disney ve National Geographic 3D, iŞTV, CNN Turk içeriklerini de kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Samsung'un yeni güçlü çift-çekirdek işlemcisi (Dual Core), tüketicilerin Samsung'un zengin içerik seçeneklerinin daha fazlasına tek seferde erişebilmesini sağlıyor. İşlemci, Web tarayıcısını kullanırken veya canlı TV seyrederken, bir yandan da birden fazla uygulamanın hem kullanımına, hem de indirilmesine olanak tanıyarak, kullanıcıya gerçek anlamda bir çoklu-görev deneyimi sunuyor.

Samsung, 2012 yılında dünyanın her yerinden gelen içerik ve uygulamalari tek bir platformda bir araya getirerek tüketicilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılıyor. Samsung 2012'de AllShare hizmetini yenileyerek, içeriğin, konumu fark etmeksizin bir cihazdan diğerine veya Cloud'a aktarılmasını mümkün kılan "AllShare Play"e dönüştürdü. AllShare Play tüketicilerin içeriği manuel olarak Cloud'a aktarmalarını veya Smart TV ya da diğer mobil cihazlarından içerik aktarmalarını mümkün kılıyor. AllShare Play ayrıca sınırlı boyutta çevrimiçi depolama donanımına da sahip olacak.

Samsung üç yeni Özel Hizmeti (Signature System) ile, Smart TV deneyimini bir adım daha ileri taşıyor: Ailelerin birbirleriyle fotoğraf ve mesajlar paylaşabileceği Family Story, spor aktivitelerini TV ile kolayca senkronize edebilecekleri Fitness ve çocukların bir yandan eğitici programlara katılırken, bir yandan da süreç boyunca gösterdikleri gelişimi kaydedebilme olanağı sunan Kids hizmeti. Samsung bütün bu hizmetler ile Smart TV'nin geleceğine şimdiden yön veriyor.

Akıllı gelişim (Smart Evolution)

2012'de üretilen Samsung Smart TV'ler uzun yıllar boyunca gelişmelere ayak uydurabilecek bir şekilde tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Samsung tarafından sunulan bu teknoloji ile Yonga üzerinde bulunan on-chip sistemi sayesinde, her yıl yeni bir TV almaya ihtiyaç duymadan, yeni teknolojileri hâlihazırdaki TV'nize entegre edebilirsiniz. TV'nin arkasında bulunan basit bir soket ile Samsung Evolution Kit en son TV teknolojisini hayata geçirmek için tasarlanmış.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları