Samsung Galaxy Note 7, bu kez de araba yaktı!

Patlayan ve alev alan Galaxy Note 7 vukuatlarına bir yenisi daha eklendi. Ama bu seferki hasar, biraz büyük...

Galaxy Note 7, bu kez araba yaktı!

Geçtiğimiz hafta Samsung, yaptığı duyuru ile Galaxy Note 7'lerinin 35 tanesinin batarya sorunu yaşadığını ve tüm Note 7'lerin geri çağrıldığını duyurmuştu. Ancak bu uyarı herkese ulaşmamış gibi görünüyor.

St. Petersburg, Florida'da, Fox 13'ün haberine göre bir adam, Jeep Grand Cherokee'si içerisinde Note 7'sini şarj etmekteydi. Nathan Dornacher, Note 7'yi konsolun ortasında şarjda bıraktığını ve eşi ile beraber aracı boşaltmaya başladıklarını söylüyor. Ancak kızları ve köpekleri arabaya geri gittiklerinde, bir sorun olduğunu fark etmişler.

Söylenene göre Note 7 alev almıştı ve alevler araç içerisinde yayılmaya başlamıştı. Kısa bir süre içerisinde de Dornacher'in arabası bir enkaza dönüştü. Dornacher'in Fox 13'e söylediğine göre geri çağırmadan haberi yoktu ve telefon gibi basit bir cihazın bu kadar büyük bir hasar yaratacağını hiç düşünmemişti.

Dornacher, henüz konu hakkında yeni bir yorum yapmamış olsa da, bir Samsung sözcüsünün söylediğine göre firmanın kazadan haberi var ve Dornacher'in durumunun incelenmesi için çalışmalara başladı. Şirket, gerekirse hasarı karşılayacağını da Dornacher'e bildirmiş. Dornacher de bu durumu Facebook üzerinden de doğrulamış durumda.

Dornacher'in Fox'a söylediğine göre, Galaxy Note 7'ye iPhone'dan geçiş yapmıştı: "Sanırım bir daha başka bir Samsung ürününü evime sokmayacağım."

Bu ve benzeri kaza haberleri, Samsung için oldukça şanssız bir zamana denk gelmiş durumda. Firma, Note 7'leri Apple'ın iPhone 7'sinden önce pazara sunarak elde etmiş olabileceği avantajın çok büyük bir kısmını (belki de tamamını) kaybetme ihtimali ile karşı karşıya.

Okuyucu Yorumları