Samsung, Note 7 faciasını Galaxy S8 ile telafi edebilir

Samsung, Galaxy Note 7'yle yaşadığı imaj kaybını telafi etmek için bu yola başvurabilir!

Galaxy S8'e Galaxy Note 7 etkisi!

Samsung'un bataryada yaşanan sorunlar nedeniyle Galaxy Note 7'yi geri çağırdığını duyurmasının ardından, firma ayrıca cihazın satışlarını da dünya çapında durduğunu açıklamıştı. Note 7'nin satışlarının askıya alınmasının bir diğer önemli nedeni de mevcut cihazlarını geri verip yenileriyle değiştirmek isteyen kullanıcılara verilen öncelik.

Kullanıcıların elindeki Note 7'lerin geri verilip bunun yenileriyle değiştirilmesinin ardından Samsung normal satışlara devam etmemeye başladı. Diğer yandan bazı analistler de Samsung'un bu durumdan gelecek yıl piyasaya sürülecek Galaxy S8 adına bir avantaj elde edebileceğini düşünüyor. Güney Koreli firmanın Note 7'de yaşanan sorunlar yüzünden kaybettiği zamanı telafi etmek isteyeceği kesin. Analistler de firmanın yeni amiral gemisini normalden biraz daha erken piyasaya sürerek imaj tazeleyeceğine inanıyor.

Bu görüş henüz yalnızca bir spekülasyondan ibaret olsa da Galaxy S8'in normalden daha erken görücüye çıkartılması Note 7'de yaşanan satış kaybını da bir düzeyde telafi edebilir. Firmanın Galaxy S amiral gemisi modellerini geleneksel olarak Şubat ayında gerçekleşen MWC etkinliklerinde tanıttığını da hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları