Samsung'un sevimli "top-robotu" Ballie resmi olarak tanıtıldı

Güney Koreli eknoloji devi Samsung, CES 2024'te ev işlerine yardımcı olmayı amaçlayan top şeklindeki yeni robotu Ballie'yi tanıttı.

Samsung'un sevimli "top-robotu" Ballie resmi olarak tanıtıldı

Samsung, 4 yıl önce ilk prototipini gösterdiği sevimli robotu Ballie'yi CES 2024'te resmi olarak tanıttı. Bu sevimli küçük top-robot, "gerçek yapay zeka arkadaşınız" olarak pazarlanıyor ve duvarınıza görseller yansıtmaktan ışıkları açıp kapatmaya kadar pek çok ilginç görevi yapabiliyor.

Robot, belirli zamanlarda evde devriye gezmesi için programlanabiliyor ve gerçek zamanlı olarak güncellemeler gönderebiliyor. Bu güncellemeler, Ballie'nin kontrol ettiği alanla ilgili belirli ayrıntıları ve gezintisi sırasında çektiği fotoğrafları içeriyor. Ayrıca robot, evcil hayvan sahiplerinin seveceği özellikler de barındırıyor. Zira Ballie, akıllı evcil hayvan besleyicinize giderek mama bile doldurabiliyor.

Ballie, dışarısı karanlık olduğundaysa akıllı ışıklarınızı ne zaman açacağını bildiği gibi size antrenmanlarda da yardımcı olabiliyor. Örneğin bacak çalıştırma günü geldiğini hatırlatıyor ve sizi programa bağlı tutuyor. Hatta egzersiz videolarını duvara yansıtıp tekrarlarınızı sayabiliyor. Açıkçası Ballie, neredeyse tam zamanlı bir hizmetçi gibi görünüyor.

Samsung, Ballie'yi bu yıl içinde piyasaya süreceklerini belirtse de fiyatı hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı.