Samsung Windows 8'i sevdi!

Samsung, Windows 8'e vereceği dev desteği, bu sürpriz cihazla bir kez daha kanıtlayacak...

Samsung Windows 8'i sevdi!

Samsung, sonbaharda Windows RT tabanlı ilk tablet bilgisayarını piyasaya sürecek. Bu iddia, şirketin Windows 8 tabanlı bir all-in-one (yekpare) bilgisayar ve yine Windows 8 tabanlı bir hibrid dizüstü-tablet üretmeyi planladığını açıklamasından sonra ortaya çıktı.

Bloomberg'in haberine göre bazı kaynaklar, Samsung'un bu iki ürünün yanında Windows RT tabanlı bir tablet de çıkaracağını öne sürdü. Cihaz hakkındaki tek bilgi, ARM tabanlı bir Qualcomm Snapdragon işlemciye sahip olacağı. Microsoft Surface dahil bugüne dek duyurulan diğer Windows RT tabanlı bütün cihazlarda NVidia Tegra çipi kullanılıyor.

Samsung'un Windows RT cihazı muhtemelen Ekim'de piyasaya çıkacak. Bu da Microsoft'un hem Windows RT'yi, hem de x86 mimarisi için geliştirilen Windows 8'i piyasaya süreceği döneme denk düşüyor.

Samsung, en başından beri Windows 8'e donanım desteği veren şirketlerden biriydi. Eylül 2011'deki Microsoft BUILD geliştirici konferansına katılanlara, üzerinde Windows 8 Geliştirici Önizleme sürümü kurulu ücretsiz birer Samsung Slate dokunmatik ekran bilgisayar verilmişti. Samsung aynı zamanda Windows Phone'a da büyük destek veriyor ve sene sonuna doğru Windows 8 tabanlı telefonlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları