Samsung da Windows Phone dedi!

Android'in en büyük kalelerinden biri olan Samsung'un Windows Phone planları, Google'ı kızdıracak!

Samsung da Windows Phone dedi

Samsung, 2015'te Windows Phone telefonlarına odaklanmaya hazırlanıyor. Kendi işletim sistemi Tizen'i, giyilebilir cihazlarında kullanma kararı aldığı için Android Wear'a ağır darbe vuran ve bu yüzden Google ile arası açılan Samsung, Android'e bir darbe daha vurarak bu yıl çok sayıda Windows Phone'lu telefon çıkaracak gibi görünüyor.

Microsoft'un, 9 inç'in altındaki cihazlarda sağladığı Windows lisanslaması kolaylığından da yararlanmak isteyen Samsung'un, telefonlarla birlikte Windows 8.1 ile çalışan tabletler üretebileceği de konuşuluyor zira firma şu anda bazı yazılımların Windows 8.1'deki tutarlığını test ediyor.

Bu yeni gelişme elbette en çok Microsoft'un işine yarayacak zira Microsoft, 2015 sonunda beklenmedik şekilde Windows mobil cihazların pazar payını artmış olarak bulabilir. Çünkü Samsung aslında Apple'dan bile daha fazla ürün satan bir firma ve ürünlerinde Windows kullanması başlamasıyla mobil Windows cihazların popülerliği artık iOS cihazları ile kıyaslanabilir hale gelebilir...

Okuyucu Yorumları