Samsung, Windows Update'i kapattı!

Samsung'un, bazı PC'lerinde Windows güncellemelerini engellediği ortaya çıktı!

Windows'a Samsung engeli!

Microsoft topluluğuna katkıda bulunan bir geliştirici, Samsung'un laptop'larında çok ilginç bir keşif yaptı: Samsung'un SW Update yazılımı, Windows'un güncelleme yazılımını engelliyor ve dolayısıyla güvenlik açıklarına yol açabiliyor.

Windows işletim sistemi, sürücüler, çeşitli yazılımlar, güvenlik güncelleştirmeleri ve sürücüleri Windows Update üzerinden yüklüyor, dolayısıyla Windows Update'i engellemek iyi bir fikir değil. Microsoft'un "MVP" unvanına sahip Patrick Barker, bir Microsoft çalışanı değil ancak yaptığı keşifle "Disable_Windowsupdate.exe" adındaki bir programın Windows Update'i devre dışı bıraktığını ortaya çıkardı. Bu program, Samsung'un SW Update yazılımı yoluyla geliyor.

Barker'ın blog'unda yazdığında göre SW Update, Samsung sürücülerini, firmanın yüklediği ek yazılımları güncellemeye yarayan, tipik bir OEM yazılımı. Diğer OEM güncelleme yazılımlarından tek farkı, Windows Update'i devre dışı bırakıyor olması.

Sorunu fark eden Barker, Samsung'un müşteri desteğiyle görüşerek Windows Update'in neden kapatıldığını öğrenmek istemiş. Samsung'tan gelen cevaba göre Windows Update, varsayılan sürücüleri yüklüyor ve bu durumda bazı bileşenler, kullanılmaz hale gelebiliyor. Örneğin USB 3.0 portları, güncellemelerden sonra çalışmayabiliyor. Sorunun günışığına çıkmasının ardından Microsoft da devreye girdi ve Windows Update'in kritik bir bileşen olduğunu, devre dışı bırakılmasını hiçbir şekilde tavsiye etmediklerini, bunun güvenlik risklerini artıracağını söyledi.

Samsung ise daha sonra yaptığı açıklamada iddiaları incelediğini ve "konuyu çözmek üzere Microsoft ile çalışacaklarını" söyledi. Barker'ın tavsiyesi ise Samsung'un SW Update aracını bilgisayarınızdan kaldırmanız yönünde.

Okuyucu Yorumları