Siemens’ten Kaçak Ürünlere Karşı Mücadele

Ev ve işyeri yangınlarının, elektrik çarpmalarının ve üretim kaybının en önemli sebeplerinden olan kaçak şalt ve enstalasyon ürünlerine karşı Siemens tarafından yürütülen “İhbar Et” kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

Siemens’ten Kaçak Ürünlere Karşı Mücadele

Siemens’in sahte ürünlerle savaşmak için hizmete sunduğu “İhbar Hattı”na gelen bir telefon sonucu geçtiğimiz hafta Konya ve Elbistan’da çok sayıda sahte elektrik malzemesi ele geçirildi. Konya da elektrik piyasasında faaliyet gösteren büyük bir toptancı firmanın sahte ürünleri piyasaya sattığı tesbit edilirken, Elbistan’da da yerleşik büyük bir işletmeye sahte ürünler satılmaya çalışırken ele geçirildi. Aralarında kontaktör, termik röle, yedek ana kontak takımı ve yedek bobin bulunan sahte elektrik malzemelerin değeri yaklaşık 200 milyar lira olduğu belirtildi. Polis yetkilileri, Uzakdoğu’dan getirilerek yurda sokulduğu belirlenen söz konusu ürünlerin kalitelerinin oldukça düşük olduğunu ve orjinal ürün gibi piyasaya sürülmeye çalışıldığını belirtti. Ele geçen ürünler, Siemens’in yetkili mahkemelerden aldığı ihtiyati tedbir kararı doğrultusunda imha edilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Siemens yetkilileri, sahte ürünlerle ilgili büyük bir mücadele başlattıklarını belirterek, “Şu anda piyasanın yüzde 25’ine sahip bu sahte ürünler, can ve mal kayıplarına neden olabildiği gibi Türkiye ekonomisi için büyük bir vergi kaybına yol açıyor” dedi.

Sahte ürünlerin kullanılmasının maddi kayıpların yanı sıra ciddi yaralanmalara ve hatta ölümlere yol açabileceğine dikkat çeken Siemens yetkilileri şunları söyledi: “Konut, işyeri ve sanayi tesislerindeki elektrik donanımlarında standart dışı ürünlerin kullanımı çok büyük bir risktir. Bu ekipmanların tesisatlarda maddi boyutu oldukça yüksek hasarlar meydana getirebilmektedir. Oluşabilecek elektrik kaçağı ciddi yaralanmalara ve hatta ölüme yol açabilmektedir.

Siemens’in geçtiğimiz yıl başlattığı ve sahte ve taklit şalt ve enstalasyon ürünlerini üreten ve satanlara engel olmayı amaçlayan “İhbar Et” kampanyasıyla ayrıca taklit ürünlerin kullanımı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi de hedefleniyor. Kampanya sayesinde vatandaşlar 444 0 747 numaralı telefonu arayarak ya da [email protected]
adresine e-posta göndererek, sahte olduğundan şüphelenilen ürünleri bildirebiliyorlar. Böylece bu ürünleri üreten ve satanların yakalanmasına katkıda bulunmuş oluyorlar. Kampanyaya İSO, TSE, EMO, ETMD ve EMSAD gibi kuruluşlar da destek veriyor.

Okuyucu Yorumları