Şimdiye kadar yapılan en küçük HDMI ekran: Sadece 0.96 inç büyüklüğüne...

Bu sevimli ekran, güç kaynağına ihtiyaç duymuyor ve Dünya'nın en küçük HDMI ekranı olarak anılıyor. Büyüklüğü 1 inç bile değil, 128x68 piksel çözünürlüğünde görüntü üretebiliyor.

Dünya'nın en küçük HDMI ekranı

HDMI üzerinden bağlantı sağlanan bir ekran düşündüğünüzde aklınıza ilk olarak oturma odanızdaki TV'niz, masaüstünüzdeki monitörünüz veya taşınabilir bir monitör gibi nispeten daha küçük ekranlar geliyor, değil mi? Ancak bunları bir kenara bırakın, zira yeni bir ekran, şu ana kadarki en küçük HDMI ekranı olarak karşımıza çıkıyor.

Mitxela isimli bir YouTube kanalında ortaya çıkan bu minik ekran, sadece 0.96 inç büyüklüğüne sahip. OLED ekrandan oluşan bu cihaz, 128x68 piksel çözünürlüğünde görüntü üretirken, görüntü vermesi için gerekli enerjiyi de HDMI bağlantısından sağlıyor. Mitxela, bu projesiyle ilgili olarak, ”Bir HDMI bağlantı noktasındaki 5V hattı, 50mA’e kadar enerji sağlayabiliyor, bu nedenle bu ekranla bir güç kaynağına bile ihtiyacınız yok,” derken projeyle ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler için GitHub üzerinden erişilebilecek kaynak kodlarını da paylaşıyor. YouTube videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz.