"Skylake sadece Windows 10'u destekleyecek"

Yeni bir PC alacaksınız ama Windows 10 kullanmayacaksınız... Öyleyse işiniz artık çok zor!

Sadece Windows 10...

Microsoft, Windows 10'u yaymak için yeni bir yol daha bulmuş görünüyor: Firmanın blog'unda doğruladığı bilgiye göre Intel'in yeni nesil Skylake işlemcilerine sahip bir bilgisayar satın almanız halinde tam olarak desteklenecek tek işletim sistemi, Windows 10 olacak. Skylake ile Windows 7 ve 8.1 kullanlar, sorun çıkma ihtimalini kabullenmiş olacaklar.

Bu durumun nedeni, Windows 10'un en yeni nesil işlemcinin avantajlarından faydalanmak üzere geliştirilmiş olması. Firmanın Windows 7 ve 8.1'in kodlarını Skylake için güncellemekten kaçınmasının nedeni ise, muhtemelen bu işin çok zahmetli olması. Yine de Microsoft, Intel'in Skylake işlemcilerini ve eski Windows'ları destekleyen bilgisayarların kısa bir listesini yakında yayınlayacak. Bu listedeki cihazlar, Temmuz 2017'ye kadar Windows 10'a yükseltilmedikleri takdirde, bu tarihten sonra sadece "en kritik güvenlik güncelleştirmelerini" alacaklar.

Tüm bunlar, Windows 7 veya Windows 8.1'i kullanan Skylake bilgisayarlarının Temmuz 2017'den sonra güvenlik risklerine maruz kalabileceği anlamına geliyor. Bu durum muhtemelen bazı kullanıcıların hoşuna gitmeyecek, ancak Windows 10'un ücretsiz bir güncelleme olduğunu düşünürsek sorunu çözmek çok zor olmayacak.

Skylake'ten önceki nesil işlemcileri kullanan Windows 7 ve Windows 8.1'li PC'ler, "tüm güvenlik, güvenilirlik ve uyumluluk" güncelleştirmelerini Ocak 2020'ye kadar alacaklar. Bu tarih, Windows 8.1'de Ocak 2023'e kadar uzatılmış olacak.

Özetlemek gerekirse Microsoft'un bu duyurusu, yalnızca en yeni Intel işlemcilerde eski Windows sürümlerini kullananları ilgilendiriyor.

Okuyucu Yorumları