Sonunda Microsoft Edge Eklentisini Çıkardı!

1Password, açıklamanın neredeyse bir sene ardından Microsoft Edge eklentisini yayınladı!

Edge'e 1Password eklentisi!

Microsoft, Microsoft Edge desteği için 1Password ile çalıştığına işaret etmişti ve bunun üzerinden neredeyse bir sene geçti. O sıralarda firma, alakalı API'ların çok yakında geleceğini söylemişti ama görünüşe bakılırsa Microsoft'un "çok yakında"sı 10 aydan fazla bir süre.

Artık Windows 10'da Microsoft Store'da herkes için indirilebilir şekilde bulunan araç, tüm şifre ve giriş bilgilerinizi tek bir noktadan yönetmenize imkan veriyor. Eklenti ayrıca kimlik ve kredi kartı bilgilerini de doldurabiliyor, tabii eğer seçerseniz. Şifreleri kaydetme ve yönetmenin dışında 1Password, ek güvenlik için rastgele şifre oluşturma özelliğine de sahip.

Bununla da birlikte Microsoft Edge için olan eklentilerin sayısı 69'a ulaşmış oldu. Microsoft, geliştiricilerin son tarayıcısına nispeten az ilgi göstermesinin sebebi olarak "fazla yüksek kalite standardı"nı gösteriyor. Ama, eskiden de duyduğumuz gibi Chrome'dan Edge'e eklentileri adapte etmenin ne kadar kolay olduğunu düşününce, geliştiricilerin az ilgi göstermesinin gerçek sebebi desteğin az olması gibi görünüyor. Microsoft, Edge güncellemelerini Windows güncellemeleri ile birlikte yapmakta ısrar ettiği için güncelleme aralıkları normalden fazla. 1Password'un geliştiricileri de, eklenti için gereken API'lar Creators Update gelmeden eklenmeyeceği için planlarının sekteye uğradığını söylüyor.

Eğer Windows 10'un destekli bir Insider yapısını kullanıyorsanız, Microsoft Edge için eklentiyi buradan indirebilirsiniz. Ayrıca eklentiyi kullanabilmek için 1Password for Windows versiyon 6.7 veya daha yenisine sahip olmalısınız.

Okuyucu Yorumları