Sony Ericsson XPERIA X1'i tanıtıyor

Sony Ericsson MWC fuarını ilk gerçek dokunmatik-ekran-odaklı cep telefonu olan XPERIA X1 ile açtı...

iPhone katili geldi

Sony Ericsson Mobile World Congress'i ilk gerçek dokunmatik-ekran-odaklı cep telefonu olan XPERIA X1 ile açtı. Microsoft ile olan bir anlaşmanın gereği bu mikrotelefon Sony Ericsson'un Windows Mobile işletim sistemi kullanan fakat arayüz olarak "XPERIA panels" stilini kullanan ilk cihaz; yani Microsoft'un klasik son kullanıcı arayüz yerine bu özel stil kullanılıyor. Tasarımcıya göre kullanıcılar basit bir şekilde panellere dokunarak arama, medya ve diğer özelliklere erişebilecekler.

Aslında cihaz tamamen 3 inç büyüklüğünde ve 800x480 çözünürlüğündeki dokunmatik ekranı tarafından işgal edilmiş gibi gözükse de hem optik hem de fiziksel navigasyon (yönlendirme) sunuyor. Özel kavisli Q-klavyesi yan tarafa doğru yatırılarak ortaya çıkıyor ve daha rahat kullanım imkânı sunuyor.

HSUPA

HSUPA
Kaydırma kapağının altında neler yatıyor?

Diğer 3G telefonlarda pek de sık görülmeyen HSUPA (High Speed Upload Packet Access) sayesinde video ve diğer içerikler indirildiğinden çok daha hızlı bir şekilde karşı tarafa gönderilebiliyor. Wi-Fi ve GPS de dâhil edilmiş. Otomatik odaklama özelliği olan 3.2 Mega piksel kamera ve microSD slotu cihazın diğer özellikleri arasında.

XPERIA phone 2008'in ikinci yarısında bekleniyor; dört bantlı GSM ve daha önce benzeri görülmemiş beş-bant HSPA/UMTS bağlantısı ile beraber.

Okuyucu Yorumları