Sony Xperia Z: İlk bakış!

Xperia Z elimizde! Ayrıntılı test raporumuzu bekleyecek sabrı olmayanlar için işte ilk bakış!

Sony Xperia Z: İlk bakış!

Resimlerle Xperia Z ilk bakışımız... Tıklayın...

Pek çok cep telefonu meraklısının heyecanla beklediği yeni Sony sonunda ellerimizde. Japon firmasının son bombası Xperia Z, elbette ayrıntılı bir test dosyasını hak ediyor. Ancak meraklılarını bekletmemek adına telefonun Full HD ekranı, performansı ve yeni arabirimiyle ilgili ilk izlenimlerimizi burada sizlerle paylaşıyoruz.

Sony Xperia Z, 1,920 x 1.080 piksel çözünürlüklü 5 inç LCD ekrana sahip. Ekranın üzerinde, toz ve suya karşı dayanıklı koruyucu cam bulunuyor. Telefonda iyi çalışan Wi-Fi bağlantı özelliği mevcut.

Sony işlemci olarak Qualcomm'un ürettiği dört çekirdekli S4 Pro'yu tercih etmiş. Android 4.1.2 işletim sistemi ve Sony arabirime sahip telefonun pili 2.300 mAh güç sağlıyor.

Tasarım

Tasarım

Xperia Z'nin kasası, çok sağlam olduğu iddia edilen mineral camla kaplı. Kasanın kenarlarında ve hafifçe yuvarlak köşelerinde, camı darbelere karşı koruyan kauçuk kaplama bulunuyor. Piyasada pek çok "güzel" akıllı telefon bulunuyor ama Xperia Z kesinlikle gördüğümüz telefonlar içinde en güzeli. Ancak ne yazık ki telefonun arka kapağı çok çabuk lekeleniyor.

Oldukça büyük bir ekrana sahip olmasına rağmen çok dar bir çerçeveye sahip olduğundan, benzer telefonlara kıyasla elde tutmak daha rahat. Kasanın kusursuz tasarımı, bunu mümkün kılan özelliklerin başında geliyor...

Kamera ve ekran

Kamera ve ekran

Xperia Z'nin 13 megapiksel çözünürlüklü kamerasının, dakikada 1.000 kare fotoğraf çekecek kadar hızlı olduğu söyleniyor: Biz şimdilik 869 tane çekebildik. Tabii ki bu sayı bile, kameranın hızını anlamamız açısından oldukça yeterli.

Telefonun kamera uygulamasında sayısız çekim seçeneği bulunuyor. Fotoğraf kalitesi hakkındaki ilk izlenimimiz çok iyi oldukları yönünde ama ayrıntılı sonuçlara çok yönlü bir test yaptıktan ulaşabileceğiz.

Xperia Z'nin Full HD çözünürlüklü ekranı gerçekten çok etkileyici: Ekran parlak, renkler iyi ve görüntü çok net. Özellikle beyaz rengin temsili bizi çok etkiledi.

İşlemci gücü

İşlemci gücü

Xperia Z'nin sistem özellikleri hakkındaki ilk resmi bilgiler duyurulmaya başlandığında şunu merak etmiştik: Telefonun dört çekirdekli işlemcisi Full HD çözünürlüğün altından kalkabilecek mi? Cevap: Evet. Her ne kadar telefonun kamera uygulaması biraz yavaş açılsa da işletim sistemi son derece akıcı çalışıyor. Elbette gündelik kullanımda nasıl performans sergilediğini ayrıntılı bir şekilde test edeceğiz.

Sony'nin yeni arabiriminin de gayet iyi iş çıkardığını eklememiz gerekiyor. Arabirim tasarımı, örneğin kilit ekranı, telefonun genel tasarımıyla gayet uyumlu. Ekrana uzun süre basınca alt kısımda, tüm ugulamaların, widgetların ve temaların kısa yollarının bulunduğu bir çubuk beliriyor. İstenen uygulamayı açmak için uygulamanın sembolünü tutup ana ekrana sürüklemek yeterli.

Sony Xperia Z'den edindiğimiz ilk izlenim, kesinlikle gördüğümüz en iyi akıllı telefonlardan birisi olduğu yönünde. Ama kesin bir yargıya varmadan önce telefonun pil kullanımı ve performansını detaylı bir şekilde inceleyeceğimiz testimizi beklemek daha doğru.

Daha fazla detay için tıklayın...

Teknik özellikler

Teknik özellikler
Boyutlar 139 x 71 x 7,9 milimetre
Ağırlık 146 gram
Ekran 5 inç Full HD (1.920 x 1.080 piksel) LCD, Mobile Bravia Engine 2
Bağlantı GSM Quad-band, HSPA+
Arabirimler Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi, microUSB HDMI (mhl)
İşletim sistemi Sony arabirimli Android 4.1
İşlemci 1,5 GHz Qualcomm dört çekirdekli Snapdragon S4 işlemci
Hafıza 16 GB dâhili, 12 GB kullanılabilir, microSD kartla 64 GB'a kadar çıkartılabilir
RAM 2 GB
Kamera 13 megapiksel HDR fotoğraf/video, Full HD video
Medya oynatıcısı Var, video ve Walkman oynatıcı
GPS Var, A-GPS
Pil 2.300 mAh
Diğer PlayStation sertifikası, su ve taza karşı dayanıklı (IP57)
Renkler Siyah, beyaz ve mor
Piyasaya çıkış tarihi 2013'ün ilk çeyreği
Tahmini piyasaya çıkış fiyatı 649 avro
Okuyucu Yorumları